Geçtiğimiz yıl lösemiye yakalanan ve kendisine uygun ilik bulunamadığı için hayatını kaybeden 4 yaşındaki Bade’nin babası Muhammed Çakır, Brüksel’de “Lösemi ve Donör” konulu bir seminer verdi.

UETD Belçika Kadın Kolları tarafından düzenlenen seminerde, 4 yaşındaki Bade’nin lösemi hastası olduğu günden, vefatına kadar yaşadıkları sıkıntıları anlatan Muhammet Çakır, salonda bulunan katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Facebook hesabından başlattığı kampanya ile kızı Bade’ye hayat vermeye çalışan Çakır, “Bade’yi yaşatmak için başta Türk vatandaşları olmak üzere herkes seferber oldu. Amerika ve Avusturalya’dan bile yardım etmek isteyenler bizleri aradı. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri beni arayarak, yardım ve desteklerini esirgemediler. Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine çok teşekkür ederim” dedi.

Almanya’da 6 milyon donörun oldugunu fakat Türkiye’de bu rakamın sadece 60 bin olduğunu sözlerine ekleyen baba Çakır, ilik bağış donörlüğü konusunda daha duyarlı olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmasının ardından UETD kadın kolları tarafından baba Muhammed Çakır’a, kızı Bade’nin fotoğrafı bulunan bir plaket verildi.

UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat ile UETD Kadın Kolları Başkanı Asuman Kökten’in hazır bulunduğu seminerde bir konuşma yapan T.C. Brüksel Din Müşaviri Dr. Adil Şahin ise, donörlüğün, dinimizde bir sakıncasının olmadığı anlatarak, Türk vatandaşlarının konuya duyarlı olmaları istedi.

Yenihaber.be