Amsterdam Camiler Platformu tarafından düzenlenen İftar yemeğine, T.C. Amsterdam Başkonsolos Muavin Akın Özden, Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, Amsterdam Camileri Platformunu oluşturan Mescid-i Aksa Camii, Ulu Camii/Tükem, Nizam-i Alem Süleymaniye Camii ve Kümbet Camii ile birlikte Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Süleymaniye Camii din görevlisi Yavuz Bahadır’ın sunduğu iftar programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ulu Cami din görevlisi Fazlı Al, birlik beraberlik ve Ramazanı şerifin ehemmiyetiyle ilgili  sohbet yaptı, daha sonra Mescid- i Aksa din görevlisi Bayram Yördem’in okuduğu kaside ve ilahilerle program devam etti.

İftar öncesi açılış konuşması yapan Amsterdam Camileri Platformu Başkanı Ayhan Alkan, açılış konuşmasında davetlileri selâmladıktan sonra: “Ramazan ayı birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı, birlik beraberlik ve dayanışma gibi sosyal yönlerin ön plana çıktığı bir aydır. Bu mübarek ayda mazlum ve mağdur kardeşlerimizi unutmayalım. İftar geleneğini sekiz yıldır Amsterdam'da yaşatmaya çalışılıyoruz.


Peygamberimiz hadis-i şerifinde "Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır" diye buyurmuş bizde birlik beraberlik içerisinde faliyetimize devam edeceğiz.
Cenab-ı Allah milletimizin, vatanımızın ve bütün islam aleminin yar ve yardımcısı olsun diyerek iftar sofrasına teşrif eden konuklara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.”

İftar programında T.C. Amsterdam Başkonsolos muavini Akın Özden ve Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu kısa birer selamlama ve teşekkür konuşması yaparak birlik beraberliğin önemine değindiler.


Kümbet Camii din görevlisi Bican Yücel’in okuduğu ezan sonrası İftar yemeğine geçildi 

Amsterdam Camileri Platformu tarafından düzenlenen İftar yapılan duanın ardından çay ve kahve ikramıyla son buldu.