Nijmegen Türk Kültür Merkezi ve Hilal Vakfı Hanım Kollarının ortaklaşa tertiplemiş oldukları 23 Nisan kutlamasına Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ve Türkiye Cumhuriyeti Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş de katıldı.

’t Hert Wijkcentrum gösteri salonunda yapılan kutlama için salon önceden Türk bayrakları ve Atatürk resimleri ile donatılmıştı. Nijmegen Türk Kültür Merkezi’nde eğitim gören çocuklar tarafından okunan şiirler ve yaptıkları gösteriler katılımcılara hoş anlar yaşattı. Çocuklar arası yapılan yumurta ve çuval yarışları sonrası kazananlara ödüller verildi.

Programda Türkiye Cumhuriyeti Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş yapmış olduğu konuşmasında çocukları ve velileri kutlayarak bu tür programların önemine vurgu yaptı. Konuşma için söz alan Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise özellikle bu programda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
Ali Köken’in Hacivat Karagöz gösterisi ile devam eden 23 Nisan kutlama programı katılan öğrencilere verilen hediyeler ile son buldu.