Araç muayenesi zamanı geldiğinde ertelenmemesi gereken hususların başında yer alıyor. Ancak uzmanlar birçok sürücünün hata yaptığını belirtiyor. Özellikle kalabalık ve sıra beklenmesi gereken durumlarda araç motorunu kapatmak, muayenenizin gerçekleştirilememesine neden olmakta.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan mobilite uzmanı Brecht Vanhaelewyn, sürücülerin uzun bekleme kuyruklarında motoru kapattığını, araç motorunun soğumasının ise muayene olamamasına neden olduğunu belirtti.

Vanhaelewyn, bu konuda ne yapılması gerektiği konusunda şunları dile getirdi: "Uzun süre beklemek zorunda kaldığınızda motorunuzu kapatmamak önemlidir. Motor soğuduğunda, ısınma sürecini hızlandırmak amacıyla hava ve yakıt karışımı değişir. Soğuk bir motorun emisyonları üzerinde istenmeyen birçok etkisi olabilir. Özellikle, soğuk bir motorla emisyon testi yaptırmak, muayeneden geçememe riskini artırır. Bu basit önlem, aracınızın muayeneden sorunsuz bir şekilde geçmesine yardımcı olabilir."

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

Fotoğraf: Andrea Piacquadio - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.