Almanya merkezli üretim yapan ton balığı tedarikçisi Interfood Lebensmittelgrosshandel GmbH, tüketicilerin severek kullandığı bir ürününü geri çağırdığını açıkladı. Geri toplatma işleminin bir ton balığı üretim serisinde 'cıva' tespit edilmesi nedeniyle yapıldığı belirtildi.

Şirket açıklamasında Almanya başta olmak üzere Avusturya’daki marketlerde satışı yapılan ve şuanda geri toplatılan ürünlerin, kesinlikle tüketilmemesi gerektiği belirtildi. Söz konusu cıva nedeniyle ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada geri çağrılan ürünlerin son kullanma tarihi 05.02.2024 olan 100 gramlık paketlerdeki "BILLA GENUSSWELT TONNO A PINNE GIALLE AFFUMICATO" marka ton balıkları olduğu belirtildi.

Geri toplatılan ton balığı, Almanya'da özellikle Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg bölgesinde çok sayıda markette bulunuyor. Bu nedenle firma aynı uyarıyı Türkçe olarak da yayınladı.

Geri çağrılan ürünün bilgileri ise şu şekilde;
Ürün adı: BILLA GENUSSWELT TONNO A PINNE GIALLE AFFUMICATO
Gramaj: 100 gr
Son kullanma tarihi: 05.02.2024
ton balığı paket

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.