Türkiye’de Korona virüs vaka sayılarının arka arkaya üç gün boyunca bin kişinin altında seyretmesi ile geçerli Covid-19 tedbirlerinde değişiklik yapıldı. 

Hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem de THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.

Uçaklarda maske zorunluluğu kalktı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yarından itibaren maskelerin ardından değil, her zamanki gibi tüm içtenlikleriyle gülümseyeceklerini söyledi.

Ekşi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Yarın size maskelerimizin ardından değil, her zamanki gibi tüm içtenliğimiz ile gülümseyeceğiz. Milletçe gayret ettik, kurallara uyduk, sabrettik ve kazandık. Şimdi tebessüm zamanı" ifadelerine yer verdi.

Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa." dedi.  

Bakan Koca, hastaneler hariç maskenin mecburi olmaktan çıktığını hatırlatarak uyardı:
"Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz."

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın