Avrupa içerisinde sınır kontrolleri yaz sezonunun başlaması ile birlikte daha sıkı takip edilmeye başladı. Sıla yolu ülkelerinden Sırbistan ve Bulgaristan tatil sezonunun başlaması ile birlikte sınır kontrollerini de sıkılaştırdı. Sınır polisi özellikle tatilini Türkiye’de geçirecek gurbetçilerimizin araçlarını değim yerinde ise didik didik arıyor. 

Birçok gurbetçimin bu sıkı kontrolleri çok iyi bildiği için araçlarında belirlenen miktarın üzerinde nakit ve değerli eşya taşımamayı tercih ediyor. Ancak bazı sürücü ve yolcular fark etmeden sınırdan geçebileceğini zannetse de özel cihazlarla ve arama köpekleri ile kontrol edilen araçlarda binlerce nakit para ve ziynet eşyası ortaya çıkartılıyor. 

Son birkaç aydır hem Sırbistan hem de Bulgaristan sınırında yakalanan nakit paralar haberlere konu olmaya devam ediyor. Yakalanan nakit paralar ise rekor üzerine rekor kırıyor. Bu iki ülkenin sınırında sadece Temmuz ayında Türkiye’ye giden farklı araçlarda 1 milyon euronun üzerinde nakit para yakalandı. 

Bulgar yetkililerin aktardığı bilgiye göre ise bu yılın başından bu yana geçen 6 aylık süre içerisinde 9.205.926 euro değerinde beyan edilmemiş nakit para ele geçirildi.

Temmuz ayının ilk haftasında Bulgaristan ve Sırbistan sınırında gerçekleşen vakalar:

1 Temmuz: 62 bin 630 euro
Almanya’dan yola çıkan Sırbistan Hırvatistan Batrovci Sınır kapısından geçerken yakalanan 3 kişilik bir Türk ailesinin aracında arama yapıldı. Yapılan detaylı incelemede aracın farklı yerlerinde, yolcuların kişisel eşyalarının arasında ve yolcunun elindeki yelekte toplam 92 bin 630 euro para olduğu ortaya çıktı. Kişi başı 10 bin euro yolculara iade edilirken, kalan 62 bin 630 euroya  el konuldu. 

5 Temmuz: 217.365 İngiliz Sterlini ve 84.830 Euro
Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo gümrük kapısına gelen Türk plakalı tırdan şüphelenen gümrük memurları aracı detaylı aramaya aldı. Yapılan detaylı aramada aracın kabininde muhtelif yerlere, şeffaf plastik ile sarılı halde gizlenmiş 217.365 İngiliz Sterlini ve 84.830 Euro banknot ele geçirildi. 

7 Temmuz: 901.590 euro
Almanya’dan Türkiye’ye giden bir kargo minibüs Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo sınır kapısında sınır denetimine alındı. Bir Türk vatandaşı tarafından kullanılan kargo minibüsünde yapılan incelemede, aracın kapılarındaki boşluklarda ve kargo bölmesinin duvarlarının içine naylon poşetler halinde saklanmış çok miktarda euro banknotlar bulundu.  Sayım sonunda araçta toplam 901.590 euro olduğu belirlendi. Ele geçirilen paraya el konuldu, şoför hakkında da soruşturma açıldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş