Dışişleri Bakanlığı ve Göç dairesi IND geçici oturum veya kısa süreli vize ile Hollanda’da bulunanlar hakkında önemli bir duyuru yaptı. Deprem bölgesine gitmek isteyen veya o bölgeden gelecek kişiler için kolaylıklar sağlanacak.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde Türkiye’de ve Suriye’de yakınları olan ve şuanda Hollanda’da ikamet eden kişilere yönelik Dışişleri Bakanlığı ve Göç Dairesi IND tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

Göç Dairesi IND tarafından yapılan açıklamada, eğitim, iş veya turistik amaçlı Hollanda'da bulunan kişilerin, ülkede bulunmalarında gerekli olan vizelerinin belirtli şartlar altında uzatılabileceği belirtildi. BAşvuru işlemlerinin hızlandırıldığı belirtilen açıklamada, geçici oturum, mülteci veya sığınmacı gibi “sticker” vasıtasıyla Hollanda’da ikamet eden vatandaşların geri dönüş vizesi olarak adlandırılan ülkeye giriş-çıkış vizesi verilmeyeceği vurgulandı. 

IND’den yapılan açıklamada;
- İş veya eğitim gibi belirli süre için Hollanda’da ikamet hakkı bulunan (machtiging tot voorlopig verblijf - mvv) kişilerin Türkiye veya Suriye’ye seyahat edebileceği, ancak geri dönüş için vize alması zorunlu. - Geri dönüş vizeleri en fazla 3 aylık bir süre için verilecek.
- Kısa vize ile (Schengen vizesi) Hollanda’da bulunanlar, şartlara uydukları taktirde, vizeleri maksimum 90 gün uzatılacak.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Türkiye'den gelecek olan vatandaşların vize mecburiyetinin devam ettiği belirtildi. Bakanlık Türkiye'den bir yakınını belirli süre için Hollanda'ya getirmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanabileceği ve bunun için mail adresi üzerinden bakanlık ile iletişime geçilmesi gerektiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada;
- Türk uyruklu kişilerin Hollanda'ya (veya başka bir Schengen ülkesine) seyahat edebilmeleri için vize alması şartı bulunmakta. Vize başvurusu için randevu almanız gerekmekte. 
- Mevcut durumda, bu randevulara Hollandalıların eşleri ve aile üyeleri için öncelik vermeye çalışıyoruz. 
- Başvuru yapan kişinin telefon numarasına ihtiyacımız bulunmakta. [email protected] adresine gönderilen telefon numaralarına geri dönüş yapılmakta. 
- Mailde açıklama olarak “Earthquake/Visa appointment”  yazılması gerekiyor.
- Bir aile üyesini geçici olarak Hollanda'ya getirmek isteyenler “Kısa Süreli Vize” başvurusunu Dışişleri Bakanlığı üzerinden yapmakta. Bu konuda daha fazla bilgi ve sık sorulan sorular ve cevapları için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.