Farklı ülkelerde yaşayan ve Türkiye’ye kendi aracı ile giden, ikamet ettiği ülkeye geri dönerken aracını gümrük idaresine bildirmeden Türkiye’de bırakan vatandaşlarımıza uygulanan cezada indirim yapıldı. 

Buna göre yurtdışından geçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye’ye araçla gelen fakat yurtdışına geri dönüşlerde araçlarını taahhütname vermeden Türkiye’de bırakan vatandaşlarımıza uygulanan ortalama 31 bin TL`lik (Yaklaşık 1700 euro) ceza 1880 TL`ye düşürüldü. 

Elde edilen verilere göre bu güne kadar uygulanan ortalama 31 TL’lik ceza kapsamında toplam geliri 400 milyon TL’yi bulan 13 bin ceza kesildi. Yeni düzenleme ile ceza tutarı araç başına 1880 TL’ye indi. 

Sadece 2022 yılında 1 milyon 350 bin aracın Türkiye’ye giriş yaptığı ve şu anda Türkiye’de 119 bin yurtdışından gelen araç bulunduğu belirtiliyor.

Kabul edilen teklif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası sonrası, resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.
© Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.