BankPozitif’in katkıları ve TÖDEB ile DEİK işbirliğinde organize edilen TürkiyeHollanda İş Dünyası ve Finans Sektörü Buluşması, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’ın Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan’ın himaye ve katılımlarıyla Amsterdam Amstel Inter Continental Hotel’de gerçekleşti.
 
Etkinliğe Money2020 fuarı vesilesiyle Amsterdam’a gelen Türk banka ve finansal teknoloji (fintek) firmalarının üst yöneticileri ile Hollanda’da faaliyet gösteren Türk iş insanları ve Türk bankalarının üst düzey yöneticileri katıldı. 

BankPozitif’in katkılarıyla, TÖDEB (Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği) ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) işbirliği ile “Türkiye ve Hollanda arasındaki ekonomik faaliyetleri desteklemek, finansal ihtiyaçlar için çözüm önerileri paylaşmak ve Türk iş dünyasının Avrupa’da işbirliğini geliştirmek” amacıyla farklı sektörlerden 100 kuruluş temsilcisi bir araya geldi.

IMG_8065 (00000003) (00000002)
 
Toplantıda, bankacılık ve finans sektöründe hızla artan dijitalleşme ve fintek sektörünün gelişimi ele alındı. Hollanda’daki Türk iş insanlarının ve Hollanda’da yatırım yapmak isteyen bankacılık hizmetlerinde karşılaştıkları hususlarda Türk finteklerinin getirebileceği yenilikçi iş modelleri üzerinde duruldu. 

Ayrıca, küresel pazarlara açılmak isteyen ve son dönemlerde hızlı bir büyüme kaydeden Türk finteklerinin, Hollanda’daki ihtiyaçları öğrenmesi ve yeni işbirlikleri oluşturması için fırsat sağlandı. 

İki bölümden oluşan toplantının ilk bölümünde ev sahibi olarak Büyükelçi Selçuk Ünal ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan birer konuşma yaptı.
Büyükelçi Ünal konuşmasında Hollanda ile Türkiye arasında ticari ilişkileri anlatırken, Prof. Dr. Göksel Aşan Cumhurbaşlanlığı Finans Ofisi olarak neler yaptıklarını ile birlikte İFM ( İstanbul Finans Merkezi)  hakkında bilgi verdi.

eeb854f8-10b6-431c-91d8-f76e248d399b (1)

Hollanda’da bir kadın polis eski eşini öldürmeyi planlamaktan gözaltına alındı Hollanda’da bir kadın polis eski eşini öldürmeyi planlamaktan gözaltına alındı

Toplantıda, mikro, küçük ve orta ölçekli şirketlerden büyük firmalara kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Hollandalı Türk iş insanları deneyimlerini paylaştı.  Hollanda’da kurulu Türk bankalarının üst düzey yöneticileri ise, faaliyetleri ve mevcut iş modellerine ilişkin bilgiler verdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş