İlköğretim çağındaki Türk kökenli öğrencilerin Türkçe ve Türk Kültürü derslerine ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen 10. Geleneksel Bilgi Yarışması’nın finali, Brüksel’de TOBB Brüksel Temsilciliği binasında gerçekleştirildi.

Belçika'nın farklı şehirlerinde Türkçe ve Türk Kültürü derslerine devam eden öğrenciler, hem eğlenerek hem de öğrenerek kıyasıya yarıştı. T.C. Brüksel Eğitim Müşavirliği ve Gold FM iş birliğinde düzenlenen bu etkinlik, Türk tarihini ve kültürünü tanıtmayı ve bu alanda öğrencileri araştırmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hümeyra Altuntaş Kıran, yaptığı açıklamada, "Belçika’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın çocuklarının Türkçeyi etkin bir şekilde öğrenebilmeleri ve Türk kültürünün temel unsurlarını tanımaları hedefi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığımızca görevlendirilen öğretmenler tarafından çeşitli okullar, vakıflar ve dernekler bünyesinde Türkçe ve Türk Kültürü dersleri verilmektedir. Belçika’da yaşayan çocuklarımıza Türkçelerini geliştirme ve kültürümüzü öğrenme fırsatı sağlama hedefi doğrultusunda bu derslerin yanı sıra, zaman zaman müşavirliğimizce çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriyoruz," dedi. 

Türk Kültürü yarışması 02

Tatile evcil hayvanı ile çıkanlar için Avrupa Birliği sağlık ve güvenlik kuralları Tatile evcil hayvanı ile çıkanlar için Avrupa Birliği sağlık ve güvenlik kuralları

Altuntaş Kıran, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu etkinliklerden biri de, bugün burada bir araya gelmemize vesile olan 10. Türkiye Bilgi Yarışması'dır. İlköğretim çağındaki Türk kökenli öğrencilerimizin Türkçe ve Türk Kültürü derslerine olan ilgilerini artırmak, Türk tarihini ve kültürünü, Türkiye’nin zenginliklerini tanımalarına destek olarak onları bu alanda araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etmek amacıyla yapılmaktadır. Final yarışmasına katılan öğrencilerimiz, Belçika’nın idari yapısı dikkate alınarak tüm bölgeleri temsil edecek şekilde Anvers, Brüksel, Charleroi, Mons, Genk, Liège, Limburg ve Namur bölgelerinde yapılan seçmeler sonunda belirlenmiştir. Her bölgeden iki asil ve bir yedek öğrencimiz bölgelerini temsil edecektir. Toplamda öğrencilerimize 20 soru sorulacak. Bu sorular, Türkçe ve Türk Kültürü Eğitim programımızda yer alan konuların yanı sıra genel kültür sorularından oluşacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." 

“Hepiniz bizim gönlümüzün şampiyonusunuz”
T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Sevgili çocuklar, sizler zaten bugünün birincilerisiniz. Bugünkü yarışmanın sonucunun hiçbir önemi yok. Sizler kendi bölgelerinizde de birinci olarak buraya kadar gelerek bilginizi bizlere zaten gösterdiniz. Bu gün artık bu anın keyfini çıkartın. Bilginizi yarıştırmayı değil bizlerle paylaştırmayı düşünün. Hepiniz bizim gönlümüzün birer şampiyonusunuz. Hepinize başarılar dilerim" dedi.

Yarışmanın kazananları

Türk Kültürü yarışması  01
Toplam 20 sorunun sonucunda Genk bölgesi öğrencileri birinciliği kazandı. Genk bölgesi öğrencileri 145 puanla birinci olurken, Liège bölgesi 140 puanla ikinci, Brüksel bölgesi ise 135 puanla üçüncü oldu. 

Kazanan öğrencilere, hediyelerinin yanı sıra birincilik için 200 euro, ikincilik için 100 euro ve üçüncülük için 50 euro para ödülü verildi. Yarışma, öğrencilerin bilgi birikimlerini geliştirmeleri ve Türk kültürünü daha iyi tanımaları için önemli bir fırsat sundu. Etkinlik, tüm katılımcılar ve organizatörler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.
Haber ve fotoğraflar Halil Uygun
 

Haber ve fotoğraflar Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş