Türkiye'den Bulgaristan'a seyahat eden bir otobüste, gümrük memurlarının yaptığı detaylı aramada 7.3 kilogramdan fazla kaçak gümüş takı ele geçirildi. Olay, 04.11.2023 tarihinde Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gerçekleşti.

Türkiye'den Sırbistan'a giden otobüs, Bulgaristan üzerinden geçiş yaparken gümrük kontrolüne tabi tutuldu. Otobüsün Türk vatandaşı olan şoförü ve 8 yolcu, beyan edilecek bir şeyleri olmadığını ifade ettiler. Ancak "Risk analizi" uygulaması sonucu, otobüs detaylı bir gümrük incelemesine alındı.

Gümrük memurları, otobüsün motor bölümünde gizli bir bölmede saklanmış, kolye, bilezik ve küpe gibi toplamda 7.342 gram ağırlığında gümüş mücevherler ele geçirdi. Uzman değerlendirmesine göre, bu takılar 925 ayar gümüşten yapılmış ve toplam değeri 13.103 euro olarak tespit edildi.

Otobüsün 54 yaşındaki şoförü B.U., takıların kendisine ait olduğunu iddia etti. Şoföre, gümrük makamlarından izin almadan mal taşıma girişimi ve özel yapılmış bir saklama alanı bulundurma suçlarından iki ayrı soruşturma açıldı.

Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda yılbaşından bu yana yapılan kontrollerde 100 kilogramdan fazla altın ve gümüş eşya ele geçirildi. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Bulgaristan Gümrüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.