Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.,

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinde bir bölgesel tren seferi sırasında biletsiz bir yolcunun saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden 36 yaşındaki tren kondüktörü Serkan Çalar davasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Der Spiegel’in haberine göre, olayın şüphelisi olan 26 yaşındaki Yunan vatandaşı, saldırının yaşandığı gün daha önce de sergilediği şüpheli davranışlar nedeniyle Federal Polis’in radarına girmişti. Buna rağmen şüphelinin gözaltına alınmadığı belirtildi.

Haberde aktarılan bilgilere göre Federal Polis, 26 yaşındaki Yunan vatandaşı şüpheliyi saat 11.50 sularında Kaiserslautern’de, Fransa’dan gelen bir TGV treninden indirdi. Şüphelinin trenin kapısına tekme attığı, bunun üzerine tren görevlilerinin yetkilileri bilgilendirdiği açıklandı.

Ancak polis müdahalesinin herhangi bir yaptırımla sonuçlanmadığı belirtildi. Kapının zarar görmemesi ve şüphelinin geçerli bir bilete sahip olması nedeniyle olayın cezai bir boyutu olmadığına karar verildi ve şüphelinin yolculuğuna devam etmesine izin verildi.

Ölümcül saldırı saatler sonra yaşandı
Sadece birkaç saat sonra trajik olay meydana geldi. Saat 17.45 civarında şüpheli, Landstuhl yakınlarında bir bölgesel ekspres trende Serkan Çalar tarafından bilet kontrolüne tabi tutuldu. Bu kez bilet ibraz edemeyen 26 yaşındaki adamın, tren görevlisi tarafından trenden indirilmek istendiği aktarıldı.

Bunun üzerine Yunan vatandaşı şüphelinin Serkan Çalar’a saldırdığı ve yumruklarla defalarca başına vurduğu belirtildi. Çalar’ın yere yığıldığı, trende kalp masajı yapılarak hayata döndürülmeye çalışıldığı ve ardından hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Saldırı sonrası bilincini kaybeden Serkan Çalar'a olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Hastaneye kaldırılan genç kondüktör, yaklaşık bir buçuk gün süren yaşam mücadelesinin ardından Homburg’daki hastanede hayatını kaybetti.

Yapılan otopsi sonucunda ölüm nedeninin, kafaya alınan darbeler sonucu oluşan beyin kanaması olduğu açıklandı. Yetkililer, saldırı sırasında bıçak ya da başka bir alet kullanılmadığını bildirdi.

Yunan vatandaşı olan ve kendi beyanına göre Lüksemburg’da ikamet eden şüpheli, olaydan kısa süre sonra Homburg’da gözaltına alındı. Şüpheli hakkında adam öldürme suçlamasıyla tutuklama kararı verildi.

Almanya'da Türk gencinin ölümüyle ilgili fiari şüpheliye yakalama kararı
Almanya'da Türk gencinin ölümüyle ilgili fiari şüpheliye yakalama kararı
İçeriği Görüntüle

Spiegel’in haberine göre, Zweibrücken Savcılığı şüphelinin şu ana kadar ifade vermediğini açıkladı. Soruşturma kapsamında güvenlik kamerası kayıtları ile tanık ifadelerinin incelendiği bildirildi.

Babası kalp krizi geçirdi
Serkan Çalar'ın ölümü ailesini de derinden etkiledi. Alman gazetesi BILD’in haberine göre, acı haberi alan baba kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan babanın bypass ameliyatı geçirdiği öğrenildi.

İki çocuklu bekar bir baba olan Serkan Çalar’ın ölümü, ailesi ve sevenlerini yasa boğdu. Sevilen tren kondüktörünün cenaze törenine ise yüzlerce kişinin katıldığı ifade edildi.
©Sonhaber.eu