T.C. İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, 1 Temmuz günü Çanakkale Ayvacık açıklarında iki kere ve İzmir Karaburun açıklarında da bir kere olmak üzere, Yunanistan tarafından yasadışı bir şekilde Türk karasularına geri itilen toplam 95 düzensiz göçmenin kurtarıldığı belirtildi.

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

çanakkale 01

01 Temmuz 2023 tarihinde saat 04.50’de, Çanakkale ili Ayvacık ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-6) Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 37 düzensiz göçmeni kurtardı. 

Çanakkale 02

Yine aynı gün ve aynı bölgede saat 12.24’te gelen bilgi üzerine hareket eden Sahil Güvenlik Botları (KB-20, KB-4304) lastik bot içerisinde 47 düzensiz göçmeni daha kurtardı.

İzmir açıklarında 11 düzensiz göçmen kurtarıldı

izmir düzensiz göçmen

1 Temmuz 2023 tarihinde saat 05.10’da lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine hareket eden Sahil Güvenlik Botu (TCSG-35) İzmir ili Karaburun ilçesi açıklarında yine Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen bot içerisinde 11 düzensiz göçmeni kurtardı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş