Hollanda’nın parlamento başkenti Den Haag’da İslam ve göçmen karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin Hollandalı lideri Edwin Wagensveld'in Kuran-ı Kerim'i yırtma eylemine tepkiler gelmeye devam ediyor. Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, bu tür eylemlerin toplum gözünde normalleştirilmeye çalışıldığını belirterek, her zaman buna karşı mücadele edeceklerini belirtti.

SonHaber’e konu ile ilgili açıklama yapan Tunahan Kuzu, “Maalesef Avrupa’nın bazı ülkelerinde bir çok insanın en kutsal değerlerine dil uzatmak, yırtmak ve yakmak gibi provokatör eylemler normalleştirilmeye yönelik bir çaba var. Fikir özgürlüğü adı altında buna müsaade eden otoriteler, kendini sorgulamalı” dedi.

Kuzu açıklamasında “Yahudi toplumunun veya LGBT toplumunun kutsal saydığı sembollere karşı aynı eylemler yapılsaydı tepkileri nasıl olurdu? Fikir özgürlüğüne sığınarak insanları kışkırtmak ve toplumu karşı karşıya getirme çabalarına karnımız artık tok.” ifadesine yer verdi.

Denk Milletvekili Kuzu her zaman olduğu gibi bundan sonra da bu türden “provokatör eylemlere” karşı mücadelelerine devam edeceğini dile getirdi.

Denk Partisi tarafından bugün basına gönderilen Tunahan Kuzu'nun konuya ilişkin video kaydı ise şu şekilde: 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.