Tulip Enstitüsünün Utrecht Kütüphaneleri iş birliği ile başlattığı “Türkçe Çocuk Kitapları Koleksiyonu” projesinin ikincisi Kanaleneiland kütüphanesinde gerçekleştirildi. Utrecht Türk toplumunun yoğun katılımıyla gerçekleşen açılışta, deprem bölgesinde kurulan Sahra Çocuk Kütüphanelerine dikkat çekilerek, başlatılan bağış kampanyası hakkında bilgiler verildi.

Hollandaca ve Türkçe ile iki dilli büyüyen çocukların Türkçe ana dil gelişimlerini desteklemek için çalışmalar yürüten Tulip Enstitüsü, birçok faaliyetinin yanı sıra çocuklara Türkçe etkileşimde bulunabilecekleri alanlar yaratmaya da devam ediyor. 

İlki Aralık 2022 de Overvecht kütüphanesinde açılan “Türkçe Çocuk Kitapları Koleksiyonu”nun ikincisi Kanaleneiland’da Amsterdam Başkonsolosu M.Burak Ersoy ve Amsterdam Eğitim Ataşesi Anıl Yılmaz’ın da katılımlarıyla gerçekleşti.

Ingrid Van Zetten: Dil ve kültür çeşitliliğini destekliyoruz 

Ingrid Van Zetten-Burak Ersoy-Melek Yucel Anil Yilmaz (2)
Açılış konuşmasını başlatan Kanaleneiland Kütüphanesi Direktörü Ingrid Van Zetten bu girişimden duydukları memnuniyeti dile getirerek kütüphanelerde dil ve kültür çeşitliliğini desteklediklerini belirtti. 

Melek Yücel: Bugüne kadar toplam 543 çocuk kitabının bağışlandı 

M Yucel

Tulip Enstitüsü Vakıf Başkanı Melek Yücel açılış konuşmasında “Türkçe Çocuk Kitapları Koleksiyonu”nun Utrecht şehrindeki Türk toplumunun büyük desteği ile kurulduğunu ve bugüne kadar toplam 543 çocuk kitabının bağışlandığını belirtti. 

Yücel bundan sonra aynı dayanışma duygusuyla, deprem bölgesindeki çocukların sosyal hayatını yeniden inşa etmek için çabalayan Sahra Çocuk Kütüphaneleri ekibinin Gaziantep’in Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde kurdukları ve farklı ilçelerde de kurmaya devam edecekleri kütüphanelerin ihtiyaçlarına aktarılacak bağış kampanyasına destek olmaya davet etti. Yücel tüm bağışların Tulip Enstitüsü tarafından şeffaf bir şekilde sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacağının da altını çizdi.

Başkonsolos M. Burak Ersoy: Çocuklar Türkçe derslere ve faaliyetlere dahil edilmeli 

Acilis Konusmasi B Ersoy

Amsterdam Başkonsolosu M.Burak Ersoy ise projenin önemine dikkat çekerek katılımcıları deprem bölgesindeki Sahra Çocuk Kütüphaneleri için başlatılan bağış kampanyasına desteğe davet etti. Konuşmasında Türkçe öğretiminin önemine değinen Ersoy, açılışta bulunan anne ve babalara seslenerek çocukların Türkçe dil gelişimleri için düzenlenen derslere ve faaliyetlere çocuklarını dahil etmelerini önerdi. 

Başkonsolos M.Burak Ersoy ve Eğitim Ataşesi Anıl Yılmaz, daha sonra projeye kitap bağışında bulundu.  

Çocuklar ve büyükler için aktiviteler

Çocuklarla Atölye

Yarısını çocukların oluşturduğu yüz elliye yakın katılımcının ağırlandığı açılışta çocukların kurdele keserek açtıkları “Türkçe Çocuk Kitapları Koleksiyonu” hikaye okuma aktivitesi ile devam etti. 

Okunan Türkçe hikayeleri çocuklar kadar ebeveynler de dikkatle dinlediler. Çocuk kitabı yazarı Çiğdem Yalman Kolpan kendi çocuk kitabını okumak üzere açılışa geldi ve açılışta satılan kitaplarının tüm gelirinin Sahra Çocuk Kütüphaneleri bağış kampanyasına aktardı. 

Hikaye okumalarının ardından çocuklar için hazırlanan masalarda çanta tasarım atölyesi gerçekleşti. Çocuklar kendi zevklerine göre tasarladıkları çantalara kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları koyarak evlerine döndüler. 

Bağış kampanyası
Deprem bölgesinde çocukların sosyal yaşamlarının yeniden inşası için kurulan sahra çocuk kütüphaneleri için başlattığımız bağış kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz.

Tüm bağışlar bölgede kurulan ve kurulacak olan çocuk kütüphanelerinin ihtiyaçlarına aktarılacaktır. Tulip enstitüsü şeffaf bir şekilde tüm bağış sürecini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşacaktır. Detaylı bilgi için www.tulipinstitute.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hikaye Okuma

Kitaplık

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.