Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu (Togg) CEO’su Gürcan Karakaş, 2023'ün ilk çeyreğinde yerli SUV’un piyasaya sürüleceğini ve 2025 yılında da Hollanda piyasasına girmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Türkiye'de elektrikli arabalar pahalı ve Hollanda'nın on dokuz katı büyüklüğündeki ülkede az sayıda (hızlı) şarj cihazı bulunmakta. SUV için Türkiye’de belirli bir düzeyde başarı sağlanması halinde Avrupa’ya da açılacaklarını belirten Gürcan Karakaş’a göre Türkiye'de başarılı olmak, “her şeyden önce bir organizasyon kurmak, hizmet ortakları ile işbirliği aramak ve 2023 için planlanan üretim hacmi olan 20.000 adet satmak” anlamına geliyor.

Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Gürcan Karakaş, TOGG için yurtdışındaki olanakların değerlendirildiğini belirtti ve her halükarda Hollanda, İsveç ve Norveç'te faaliyet göstermek istediklerini dile getirdi.

Norveç'te elektrikli sürüşün norm olduğu için rekabetin şiddetli olduğunu belirten Karakaş, yeni pazarlardaki müşterileri daha iyi anlamak için Stuttgart'ta pazar araştırma ofisi açtığını dile getirdi.

Karakaş 2025 yılının başında Türk markasının ilk adımlarını Hollanda ve İskandinav ülkelerinde atmak istediğini kaydetti.

Son iki yılda, otomotiv endüstrisi ağırlıklı olarak daha uzun teslimat süreleriyle boğuşmak zorunda kalıyor. Elektrikli otomobil üreticileri, akü için yeterli pil hücresine sahip olmaları gerektiğinden ek bir zorlukla karşı karşıya. Karakaş'a göre TOGG, bu nedenle ilk günden itibaren mümkün olan her şeyi şirket içinde yapmaya odaklandı.

Pil hücreleri ve pil paketleri için Mercedes-Benz'in ortağı Çinli Farasis Energy ile birlikte çalışıyor. Karakaş: "Bu 10 yıllık planımızda kendimize ihtiyacımızın 4 katı üretim kapasitesi hedefliyoruz. Bu da uzun vadede diğer otomobil üreticilerinin de pil için bize gelebileceği anlamına geliyor." dedi.

TOGG’un, A noktasından B noktasına gidilen bir araçtan daha fazlası olduğunu belirten Karakaş “Ofiste veya evde yaptığınız şeyleri arabada da yapabilmeniz gerekir. Bu dünyalar araçta birleşecek”. şeklinde ifade kullandı.

Togg C-SUV öne çıkan özellikleri

  • Togg C-SUV, Türkiye'nin ilk tam elektrikli yerli otomobili olarak 29 Ekim 2022'de üretilmeye başladı.
  • İlk prototipleri üretilen elektrikli SUV'un fiyatı Şubat 2023'te açıklanacak.
  • Togg C-SUV'un biri tek motor arkadan çekişli, diğeri çift motor dört çeker olmak üzere iki versiyonu olacak.
  • Yerli otomobil Togg'un seri üretimi Gemlik, Bursa'da 1,2 milyon metrekare alana inşa edilen tesiste gerçekleştiriliyor.
  • Togg çıkış tarihi Mart 2023 olarak açıklandı. Avrupa'ya ise 2024 sonunda gelecek.
     

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.