Tilburg Belediyesi ve Polisi tarafından yapılan açıklamada, son derece zehirli olduğu belirtilen yeşil mamba yılanının henüz bulunamadığı belirtildi. Yılanın ısırığının ölümcül olduğunu belirten yetkililer, görülmesi halinde yaklaşılmaması ve derhal 112 acil servis numarasının aranması uyarısında bulunuyor.

Belediye Salı günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,80 ila 2 möetre boyunca yeşil renkli yılanın pazartesi günü Tilburg tren istasyonuna yakın bir bölgede olan Goudenregenstraat'taki bir evden kaçtığı belirtildi.

Belediye, yılanın en kısa sürede nasıl bulunabileceğini görmek için uzmanları çağırdı. Bu kapsamda bir iz takip köpeği görevlendirildi. Evin hem içinde hem de dışında arama yapıldı. 

Uzmanlar hayvanın karanlık ve sıcak alanları sevdiğini, bu nedenle yılın bu zamanında dışarı çıkma olasılığının düşük olduğunu belirtiyor. Isırığının ölüm olduğunu belirtilirken, ısırılan kişilerin derhal tıbbi yardım alması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Uzmanlara göre, yeşil mamba yılanı genellikle saldırmaktan çok kaçmayı tercih eden bir yapıya sahip ancak bu hayvanla karşılaşmanız halinde uzak durmanız gerekiyor.

Biyolog Freek Vonk da Instragram hesabından yaptığı paylaşımda şu uyarıyı yaptı: "Bu yılana bir yerde rastlarsanız ve 'öldü' diye düşünürseniz, yine de KESİNLİKLE dokunmayın. Yılan hipotermik olabilir ama yine de ısırabilir."

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: (Temsili) PeterKraayvanger - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş