Türk Hava Yolları’nın (THY) Fas'ın Marakeş şehrine gitmek üzere İstanbul Havalimanı'ndan Salı günü yerel saatle 12.40'da havalanan Boeing 737-MAX8 tipi TK 619 sefer sayılı uçağı, Cezayir’e acil iniş yaptı. 

THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre uçakta bulunan ve ismi açıklanmayan bir yolcu, kalkıştan bir süre sonra tuvalete girdi. Yolcunun uzun süre tuvaletten çıkmaması üzerine kabin ekipleri durumdan şüphelenerek kapıyı açtı. 

Tuvaletin ekipler tarafından açılmasıyla yolcunun intihar ettiği anlaşıldı. Tuvaletten çıkarılan yolcuya ilk önce kabin ekipleri, ardından da uçakta seyahat eden doktor bir yolcu müdahale etti. Uçak saat 15.15 sıralarında Cezayir'e acil iniş yaptı. Uçağa gelen sağlık ekipleri yolcunun hayatını kaybettiğini belirledi.

Cezayir makamlarının olayla ilgili olarak inceleme başlattığı ve THY ekiplerinin de ifadelerinin alındığı belirtildi.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyulduğu kaydedildi.

thy marakeş uçağı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş