ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Türkiye Buz Pateni Federasyonundan ayrılarak özerkleşen Curling Federasyonu, 40 kenti curling sporuyla buluşturacak.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu bünyesinde daha önce sadece Erzurum'da faaliyet yürüten curlingin özerkleştirilerek federasyon haline gelmesinin ardından, bu sporun Türkiye'de yaygınlaştırılması için çalışmalara başlandı.

Curling Federasyonunca İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon, Zonguldak, Antalya ve Kocaeli'de sporcu yetiştirilmesi amacıyla curling salonlarının oluşturulması için proje yürütülüyor.

Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, curlingin Türkiye'de hızlı bir gelişme gösteremediğini söyledi.

Bu sporun Türkiye'de yaygınlaşamadığını ve sadece Erzurum'da yapıldığını ifade eden Şebin, şöyle konuştu:

"Curling daha önce Buz Pateni Federasyonu altında faaliyetlerini yürütüyordu. Ama son bir kaç aydır kendi başına bir federasyon oldu. Bu süreçten sonra devletimizin bize destekleri olacaktır. Sporu Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Kısa vadede 7 kente antrenman salonları olarak, tesis planlıyoruz. Sporu Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Uluslararası başarılar da bu tesislerin yapılmasıyla kendiliğinden gelecektir."


- "Hedef, 40 kenti curlingle buluşturmak"


Çalışmalar kapsamında ilk etapta 7 ili curling sporuyla buluşturacaklarını anlatan Şebin, bu illerin İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon, Zonguldak, Kocaeli ve Antalya olacağını dile getirdi.

Şebin, "Bunların en önemlisi Kocaeli. Daha Erzurum'da curling yokken, Kocaeli'de insanların curlinge büyük ilgisi vardı. Yakın tarihte Kocaeli'ye yaptığımız ziyarette de bu ilginin olduğunu kendimiz gördük. Büyük bir ilgi var. İnşallah Kocaeli gibi diğer illerde de bunları yaygınlaştırıp kısa vadede 7 il. uzun vadede de 40 ilde curlingi yaygınlaştırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Bu sporu yaygınlaştırmak için Ankara'da 4 kulvarlık bir salon oluşturmayı düşündüklerini belirten Şebin, Antalya'da da antrenman amaçlı 2 kulvarlık saha yapmayı planladıklarını aktardı.

Şebin, tesis konusunda şunları söyledi:

"Kocaeli'nde 3 kulvarlık saha düşünüyoruz. İstanbul'da Zeytinburnu'nda ve Anadolu yakasında mevcut sahalar var. Orada tesisler yapmayı hedefliyoruz. Zonguldak'ta yeterli sahamız var. Trabzon'da 20 kulvarlık curling salonu yapmaya müsait bir yer var ama orada da 2 kulvarlık bir yer yapıp kısa zamanda sporcu, antrenör, teknik eleman buz teknisyeni yetiştirme yoluna gideceğiz."