Belçika Amatör Bölgesel Lig temsilcilerimizden Turkse Rangers kulübü bünyesinde U 17 gençler kategorisinde mücadele eden takımın oyuncularının rakip takım yönetici ve taraftarları tarafından darp edildi.

Bu konuda sosyal medyada bir açıklamada bulunan antrenör Muammer Eroğlu olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Zutendaal takımına karşı oynadığımız u-17 lig maçımda oyuncularımıza darp yapıldı. Hakemin ırkçı ve yanlı tutumu sonucu haksızlığa uğradık. Zutendaal takımı antrenörü ve oyuncuları oyuncularıma pis Türkler şeklinde ve daha çok ağır küfürler ile hakaret ettiler. Ayrıca sahaya dalıp darp ettiler. Hakem bunlara seyirci kaldı. Daha sonra sahaya gelen polisler bizim haklı olmamıza rağmen bizlere suçlu muamelesi yaptı.

Genk hastanesine gidip acil bölümünde muayene olmak istedik. Fakat bizden sonra gelen hakemin yüzünden hakem var diye oyuncularım hastaneden çıkarıldılar. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz bize neden bu kadar haksızlık yapılıyor. Her sezon bu haksızlıklar bize sürekli yapılıyor. Türk Devlet kurumlarını bu konuya el atmaya davet ediyorum. 6 oyuncum 4 gün ile 10 gün arasında spor yapamaz ve okula gidemez raporu aldı. Biz Türklerin haklarını yasal yoldan aramak üzere tüm kurumlarımızı bu konuda yardımcı olmaya davet ediyorum. Belçika’da 15 yıldır antrenörlük yapıyorum, ama yeter artık canımıza tak etti. Takımımız son beş yıldır yenilgisiz ve şampiyon. Ama sürekli küfür ve hakaret duymaktan bıktık artık. Bu gün sahada küfür yiyen darp edilen oyuncularım ağzını açsa suç sayılıyor.”

Öte yandan maçın hakemi Thibo L. P ile ilgili yerel bir gazetede tam sayfa olayla ilgili açıklamalarına yer verildi. Thibo’nun ifadelerinde ise; “Maçın bitiş düdüğünü çaldığım anda maçta kırmızı kart verdiğim oyuncu ve birkaç taraftar sahaya dalarak bana tekme tokat giriştiler. Aldığım darbeler sonucunda beyin sarsıntısı geçirdim. Bana yönelik yapılan tehditler karşısında durum polise bildirildi. Daha sonra Genk hastanesi acil bölümüne tedavi edilmek üzere götürüldüm” şeklinde ifadelerde bulundu.

Kaynak: YeniVatan.be