Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine Katar'daki 12. ve son ayak yarışıyla tamamladığı Dünya Supersport Şampiyonasında 2016 sezonunu değerlendirdi. Organizasyon sonunda kupasını alan Kenan, güzel bir sezon geçirdiğini belirtti.

Sezonda dokuz kez podyuma çıktığını anımsatan Kenan, "Başlangıca göre beklediğimden iyi bir sezon oldu. İlerleyen yarışlarda her şey yoluna girdi ve sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğumu ilan ettim. Rakiplerimle de aramdaki puan farkını açtım." diye konuştu.

"Mücadele ederken, ülkemin gücünü arkamda hissettim"
Şampiyonada takımıyla sorunsuz bir sezon geçirdiğini belirten milli motosikletçi, şunları söyledi:

"Sezon sonunda zafere ulaştım ve artık kupamı cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a götürmek istiyorum. Bu hafta cumhurbaşkanımızı ziyaret etmeyi planlıyorum. Cumhurbaşkanımız bana her zaman destek verdi. Mücadele ederken, ülkemin gücünü arkamda hissettim. Ben de bayrağımızı büyük bir onurla pistte dalgalandırdım. Kupayı bütün milletimize armağan ediyorum."

Kenan, başarının ekip çalışmasıyla geldiğini ifade ederek, "En iyi takım da yarışmamı sağlayan, başta cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, takımım Kawasaki, sezon içinde sorunsuz motosikletimi hazırlayan teknik ekibime, ailem ve kulübüm Osmanlıspor'a teşekkür ediyorum. Kupada herkesin emeği var." diye konuştu.

Sezonu hızlı tamamladı
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 5'inci kez şampiyonluğa ulaştığı Dünya Supersport Şampiyonası'nda bu sezon 12 yarışın 9'unda podyuma çıkmayı başardı.

Kenan Sofuoğlu, 28 Şubat'ta Avustralya'da başlayan ve dün Katar'daki 12. ve son ayak yarışıyla tamamlanan Dünya Supersport Şampiyonası'na kötü başlamasına rağmen zaferle bitirme başarısı gösterdi. Avustralya mücadelesinde yarış dışı kalmasına karşın, şampiyonluğu kovalayan Kenan, sezonun bitimine bir yarış kala İspanya'daki 11'inci koşuda 5'inci şampiyonluğunu ilan etti.

Katar'daki yarışı ikinci bitiren Kawasaki Puccetti takımı pilotu Kenan, puanını da 216'ya çıkardı.

Kaynak AA