Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan turnuvanın açılış konuşmasını Hamm-Pelkum DİTİB Fatih Camii Din Görevlisi Mehmet Topu yaptı.

Turnuvaya katılan tüm takımlara göstermiş oldukları özveri, nezaket ve ilgilerinden dolayı teşekkür eden Topu şöyle konuştu: “Futbol turnuvasında amaç Hamm’da faaliyet gösteren DİTİB camileri arasında kardeşliği, birlik ve beraberliği, pekiştirmek, camilerde Kuran kurslarına devam eden öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, gençlerin cami içinde olduğu gibi cami dışında da birlikte olduğunu göstermek ve bölgedeki tüm gençlerin tanışmalarına, kaynaşmalarına vesile olmaktır. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyor, turnuvanın centilmence, adına yakışır bir şekilde ve kardeşçe geçmesi temennisiyle, tüm sporculara başarılar diliyorum.”

Turnuvaya DİTİB derneklerinden Hamm Merkez Sultan Ahmet Camii, Heessen Yunus Emre Camii, Hövel Selimiye Camii, Herringen Ulu Camii ve Pelkum Fatih Camii olmak üzere 12-16 ve 17 yaş kategorisinde 10 futbol takımı katıldı.

Başlama vuruşunu din görevlileri ve dernek başkanlarının birlikte hayırlı olsun dilekleriyle yaptıkları turnuva, heyacanlı ve bir o kadar da çekişmeli geçen müsabakalara sahne oldu. Müsabakalar sonunda her iki yaş grubunda Pelkum Fatih Camii birinciliği, yine her iki yaş grubunda Heessen Yunus Emre Camii ikinciliği, 12-16 yaş grubunda Hamm Merkez Sultan Ahmet Camii ve 17 yaş üzeri grubunda Hövel Selimiye Camii üçüncülüğü elde etti.
Turnuva, dereceye giren takımlara kupalarının verilmesinin ardından sona erdi.