İSTANBUL (AA) - Galatasaray'ın transfer etmek için görüşmelere başladığını duyurduğu Türk asıllı İsviçreli futbolcu Eren Derdiyok, Kasımpaşa'nın Avusturya'daki kampından ayrılarak İstanbul'a döndü.

Golcü futbolcu, geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı takıma transferi için görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Galatasaray'a transfer olmak istediğini vurgulayan Eren Derdiyok, "Hepimiz için hayırlısı olsun. Büyük bir camiaya gelmek her oyuncunun hayali. Benim de hedeflerim var. Ben de büyük takımlarda oynayıp, büyük başarılara ulaşmak istiyorum. Onun için bu adımı uygun görüyorum." diye konuştu.

Kasımpaşa'da geçen sezon başarılı bir performans ortaya koyduğunu anlatan Eren, şunları kaydetti:

"Futbolcu olarak hedefin olmazsa yanlış yerdesin. Yani hep ortalarda ve aşağı düşmemek için oynamak doğru değil. Benim hedeflerim var. Geçen sene Kasımpaşa ile başarılı bir sezon geçirdim. Daha iyi olabilirdik, hakkımız yenildi. Benim hedefim yukarılara çıkmak. Galatasaray gibi bir takıma gelebilmek de en büyük hedeflerimden biri. İnşallah her şeyin hayırlısı olur."

Taraftarların beklentisi konusunda kendisine güvendiğini dile getiren Eren Derdiyok, "Ligde kendimi ispat ettim, gollerimi attım. Büyük bir kulüpte daha iyi futbolcularla oynadığında daha da başarılı olabilirsin. Bunu hedefliyorum. Elimden geldiği kadar takıma katkı sağlamak istiyorum." şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray'ın, yarın yapılacak sağlık kontrollerinin ardından Eren ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

Almanya'nın Bayer Leverkusen takımından 2014-2015 sezonunda Kasımpaşa'ya transfer olan 28 yaşındaki futbolcu, ilk yılında sakatlığı nedeniyle 7 maçta forma giydi ve 2 gol attı.

Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performansla dikkati çeken Eren Derdiyok, Spor Toto Süper Lig'de 31 maçta 13 gol, Türkiye Kupası'nda da oynadığı 1 maçta 1 gol attı. Eren, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İsviçre Milli Takımı'nın kadrosunda da yer aldı.