HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bilardonun okul sporları arasında yerini alması için önemli bir noktaya geldiklerini bildirdi.

Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlere bilardoyu sevdirmek açısından çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve bunların başında da bilardonun okul sporları arasına alınmasının geldiğini belirtti.

Bilardonun okul sporları arasına alınması için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeleri sürdürdüklerini aktaran Ercan, ''2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde okul sporları arasına bilardoyu yazdırmak istiyoruz. Bu bizim için gelecek nesillere bilardoyu tanıştırmak ve gençlerin bilardoyla tanışmalarına vesile olması için büyük bir fırsat olacaktır. Görüşmelerde önemli bir mesafe katettik, kısa sürede sonuç almayı umuyoruz.'' diye konuştu.

Ercan, ilk etapta fiziki şartları uygun olan okullara bilardo masası kurulmasını sağlayacaklarını ve bunu gerçekleştiremeyecek okulların öğrencilerinin, okula en yakın bilardo salonuna giderek antrenörler eşliğinde verilecek kurslarla bilardo sporunu öğrenmesini hedeflediklerini kaydetti.


- "Türk sporunda bilardo son yıllarda yükselen bir değer"


Ercan, Türkiye'nin bilardo sporunda çok ciddi başarılar elde ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türk sporunda bilardo son yıllarda oldukça yükselen bir değer. Geçen sene Avrupa ve dünya şampiyonluklarını 17 madalya ile kapattık. Takım bazında bu sene dünya üçüncüsü olduk. Diğer yıllarda dört defa milli takımlar dünya şampiyonluğumuz var. Dünyada Güney Kore ile çekişiyoruz. Umarım yakın gelecekte Güney Kore'yi de geçerek, dünya sıralamasında bir numaraya yükseliriz. Çok kaliteli bilardocularımız var. Her dünya kupasında şampiyon olabilecek kapasitede de 5-6 bilardocumuz şu an mevcut."

Türkiye'de 1 milyondan fazla kişinin bilardo sporuyla ilgilendiğini ancak lisanslı sporcu sayısının 30 binlerde olduğuna dikkati çeken Ercan, hobi olarak bilardo oynayan kişilerin sporcu adayı ve lisanslı sporcu olmalarını sağlamak istediklerini belirtti.