Grupta Napoli, Benfica ve Dinamo Kiev ile eşleşen siyah-beyazlı takım, ilk maçında Portekiz temsilcisi Benfica'ya konuk olacak.

İki takım, TSİ 21.45'te Estadio Luz'da karşı karşıya gelecek.

Muhtemel kadrolar
Benfica: Cesar, Semedo-Lopez-Lindelof-Grimaldo, Salvio-Fejsa-Horta-Pizzi, Guedes-Carillo

Beşiktaş: Tolga, Beck-Marcelo-Tosic-Caner, Atiba-Gökhan İnler, Quaresma-Oğuzhan-Adriano, Aboubakar

İlk kez galibiyetle başlamak istiyor
Beşiktaş, 7 sezon sonra gruplarda mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Kara Kartallar bugüne kadar katıldığı 5 Şampiyonlar Ligi grubuna da ilk maçında galibiyet alamadan başladı.

Ligde dinlenenler dönüş yapıyor
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Benfica ile oynanacak maçı düşünerek Kardemir Karabükspor karşısında bazı önemli oyuncularını dinlendirdi.

Tolga Zengin, Andreas Beck, Adriano Correia ve Oğuzhan Özyakup gibi sık şans verdiği oyuncuları son Spor Toto Süper Lig mücadelesinde yedek soyunduran tecrübeli teknik adam, Atiba Hutchinson ile Ricardo Quaresma'yı kadroya dahi almadı.

Güneş'in dinlendirdiği oyuncuları Benfica karşısında sahaya sürmesi bekleniyor.

Benfica ile ilk randevu
Siyah-beyazlı takım, yarınki karşılaşmayla Benfica ile ilk kez Avrupa kupasında karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş gibi "kartal" sembolünü kullanan ve her maçta buna yönelik organizasyonlar yapan Benfica Kulübünün, yarınki karşılaşma için jest yaparak iki "kartal" uçuracağı belirtildi.

Portekizliler formda
Beşiktaş'ın yarınki rakibi Benfica da şu ana dek formda bir görüntü ortaya koydu.

Portekiz Premier Lig'de 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puan toplayan Benfica, 3. sırada bulunuyor.

Bu arada B Grubu'nun diğer maçında Dinamo Kiev ile Napoli, Ukrayna'da karşılaşacak.

Benfica'da sakatlar can sıkıyor
Ev sahibi Benfica'da ise sakat oyuncuların sayısı dikkat çekiyor. Portekiz ekibinde tedavileri süren hücum oyuncuları Kostas Mitroglou, Jonas, Rafa Silva ve Raul Jimenez'in yanı sıra stoper Jardel Viera karşılaşmada görev yapamayacaklar. Son 3 sezonun Portekiz premier ligi şampiyonu Benfica, bu sezona da iyi başladı. Ligde oynanan 4 maçta 10 toplayan Benfica, sıralamada 3. basamakta yer alıyor. Ayrıca ev sahibi ekibin teknik direktörü Rui Vitoria, geçen sezon aldığı ceza nedeniyle karşılaşmada yedek kulübesindeki yerini alamayacak.

Kaynak: Eurosport