BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen yağlı güreşler başladı.

Etkinlik, 30'u başpehlivan, 350'ye yakın güreşçinin katılımıyla start aldı. Tarzan Mehmet Er Meydanı'nda gerçekleşen müsabakalar için kispetini giyen güreşçiler, çayıra çıktı.

Meydana gelen Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ile güreş ağası Mustafa Tan, vatandaşlarla güreşçileri selamladı ve ardından her boydan güreşçiler birbirleriyle mücadele etti.

Cankul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kepsut'un Kırkpınar'a sürekli başpehlivanlar gönderdiğini belirterek, ilçede yağlı güreşin çok sevildiğini söyledi. Bu yıl yedincisini düzenledikleri güreşlerin halk tarafından da sahiplenildiğini dile getiren Cankul, şunları kaydetti:

"Tarzan Mehmet Er Meydanı, adını Kepsutlu eski güreşçimizden alıyor. Tarzan Mehmet ilçemizi Kırkpınar'da temsil eden en ünlü başpehlivanlarımızdan. İlçemizde yağlı güreş çok seviliyor. Yediden 77'ye her ailede bir güreşçi var diyebilirim. Biz de vatandaşlarımızın sevdiği bu ata sporuna katkı vermeye çalışıyoruz. Vatandaşların ilgisi olduğu sürece bu organizasyonları yapmaya devam edeceğiz."

Güreş ağası Tan ise "İlçemizde gerçekten çok güzel güreşler oluyor. Emin olun Kırkpınar'ı burada yaşatacağız. Çünkü buradaki başpehlivanlar zaten Kırkpınar'da mücadele eden güreşçiler." dedi.

Daha sonra davul zurna eşliğinde güreşçiler rakipleriyle mücadele etti. Etkinlik bu akşam tamamlanacak.