Sırbistan’ın Hırvatistan’a açılan Batrovci sınır kapısında yapılan kontrollerde, toplam değeri yaklaşık 55 bin euro olan beyan edilmemiş nakit para ve altın ele geçirildi. Olayla ilgili yasal işlem başlatılırken, tüm paralara ve altınlara geçici olarak el konuldu.

Sırbistan Gümrük İdaresi’nin açıklamasına göre, 27 Mayıs 2025 tarihinde sınır kapısından geçmeye çalışan bir araç detaylı incelemeye alındı. Araç sürücüsünün üzerinde yaklaşık 27 bin euro nakit bulundu. Paranın büyük kısmının sürücünün giydiği çorapta gizlenmiş olduğu belirtildi. Ayrıca, toplam ağırlığı 155 gramı aşan beş büyük “Kraliçe Elizabeth II” damgalı altın para da tespit edildi.

Sırbistan Altın Para Mayıs

BMW dünya çapında binlerce aracı geri çağırıyor BMW dünya çapında binlerce aracı geri çağırıyor

Araçta bulunan ikinci yolcunun beyan ettiği 12 bin 500 euroya ek olarak, yelek cebine gizlenmiş 20 bin euro daha bulundu. Ayrıca, 18 küçük altın paradan oluşan bir bilezik de ele geçirildi.

Toplamda yaklaşık 37 bin euro beyan edilmemiş nakit ve değerli altınlar için mahkeme süreci tamamlanana kadar el koyulmasına karar verildi. Her iki kişi hakkında gümrük mevzuatına aykırılık nedeniyle yasal işlem başlatıldı.
©Sonhaber.eu