Aracıyla yaz tatiline çıkan ve tatilini ya memleketinde ya da Avrupa ülkelerinde geçirecek olan vatandaşlarımız için en büyük masraf kalemini yakıt giderleri oluşturuyor. Hem tatile giderken hem de dönerken mümkün olan en ucuz tarifeden araç deposunu doldurmak isteyenler için hazırladığımız bu haberde yoğun olarak kullanılan Avrupa ülkelerindeki fiyatları bir araya getirdi.

İşte ülkelerdeki akaryakıt fiyatları;
Şuanda birçok Avrupa ülkesinde akaryakıt fiyatları Hollanda’daki fiyatlardan daha ucuz.  Hollanda’da şu anda litre başına yaklaşık 2,16 euro ödenmekte. Bu nedenle aracın deposunu komşu ülkelerden doldurmak daha cazip hale geldi. 

Benzin fiyatları
Avrupa’nın güneyine doğru seyahat edecek olanlar için ilk fırsat Belçika’da başlıyor. Belçika’da benzinin litre fiyatı 1,78 euro. Bu, Hollanda'ya göre litre başına yaklaşık 40 sent tasarruf anlamına geliyor. Fransa ve İtalya’da litre başına yapacağınız tasarruf 27 sente düşüyor. Bu iki ülkede benzinin litre fiyatı 1,89 euro. Litre fiyatı 1,62 euro olan İspanya’da litre başına yapacağınız tasarruf 50 senti geçiyor. 

Avrupa’nın doğusuna doğru gidecek olanlar için en ucuz benzin fiyatının Romanya’da olduğunu söylemek gerekir. Avrupa ülkelerinde en yüksek fiyattan en düşüğüne doğru sıralandığında Yunanistan 1,92 euro ile ilk sırada geliyor. Bunu 1,82 euro ile Almanya takip ediyor. 

Sıradaki diğer ülkeler ise şu şekilde: Slovakya’da 1,66 euro, Lüksemburg’da 1,62 euro, Avusturya’da 1,61 euro, Çekya'da 1,59 euro, Slovenya'da 1,49 euro ve Romanya’da 1,37 euro.

Dizel fiyatları
Dizel fiyatlarına bakarsak Hollanda ile diğer ülkeler arasında farkların daha küçük olduğu görülüyor. Hollanda’ya göre en uzun dizel fiyatı 1,29 euro ile Bulgaristan’da olduğu görülmekte.

Elde edilen fiyat listesine göre ülkelerin sıralaması şu şekilde: Hollanda’da bir litre dizel 1,81 euro, Fransa’da 1,82 euro, Belçika’da 1,78 euro, İtalya’da 1,75 euro, Almanya ve Avusturya’da 1,68 euro, Yunanistan’da 1,61 euro, Slovenya'da 1,55 euro, Slovakya 1,51 euro, İspanya’da 1,50, Çekya'da 1,39 euro, Romanya 1,37 euro ve Bulgaristan’da 1,29 euro.

Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerindeki benzin ve dizel fiyatları 01 Ağustos tarihli ANWB verilerine dayanmaktadır.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş