Sevgili okurlar,

Bu yazımda sizlere yaklaşmakta olan tatil sezonunda Türkiye'ye araba ile gidecek vatandaşlarımız için 'Schade Verzekering Inzittenden (SVI)' yani 'Sürücüyü de kapsayan özel kaza hasar sigortası' hakkında kısaca bilgi vereceğim. 

Zorunlu olan trafik sigortanıza ek olarak yaptıracağınız SVI (Schade Verzekering Inzittenden) yani  'Sürücüyü de kapsayan özel kaza hasar sigortası' şoför dahil olmak üzere araç içindeki herkesin haklarını geniş kapsamlı şekilde ele alır. Sigorta masrafınıza ek olarak aylık 3 - 6 Euro arasında değişen bir maliyet getiren SVI, başka bir deyişle  'sizi tamamen koruyan' ek bir sigortadır.

Hollanda'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız Türkiye'ye giderken bir çok farklı ülkeden geçmektedirler. Yurtdışında, tatilde veya sıla yolunda başınıza gelebilecek bir trafik kazası sonrası, orada kalıp işlemlerinizi yapmak, derdinizi anlatmak , yabancı sigortaya laf anlatmak mümkün değildir. O yüzden SVI olduğu takdirde kazalarda haklı yada haksız olduğunuza bakılmaksızın öncelikle kazazedenin (Slactoffer) letselschade masrafları karşılanarak, tazminat almasının önü açılmış olur. 

Başınıza gelebilecek herhangi bir trafik kazası sonrasında haklı yada haksız olduğunuza bakılmaksızın insan odaklı zararlarınız 'Letselschade' kapsamına alınarak kaza tazminatınız (letselschadevergoeding) SVI sigortanız tarafından karşılanır. 

SVI sigortanız olmadığında ise kusurlu olduğunuz yaralanmalı trafik kazalarında sürücünün sağlık (letselschade) giderleri karşılanmaz ve tazminat (schadevergoeding) alma şansı ortadan kalkar. SVI, sadece yurt içi kazalarını değil, yurt dışı kazalarını da kapsayan bir sigortadır. Zorunlu trafik sigortasında yolcular her zaman standart sigorta kapsamında yer alırken, kusur işleyen sürücülerde sadece sakat kalma ya da vefat durumunda standart poliçe devreye girer. 

Trias Legal, kaza sonrası her türlü hukuki desteği ve tazminat işlemlerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir.  Trias ailesi olarak kazasız bir yaşam sürmenizi diler, yaklaşmakta olan sıla yolculuğu için hayırlık yolculuklar dileriz. 

Yakup Terzi
Kaza Hukuku Uzmanı
CEO - Trias Legal

Trias Legal - Letselschade
Rotterdam Airportplein 22, 
3045 AP Rotterdam
Telefoon: 010 - 799 7040
Mobiel: 06 - 14 200 440
www.triaslegal.nl