CNV sendikası ve Hollanda Kuaförler Organizasyonu (ANKO) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakereleri berber ve kuaförlerin maaşına zam kararı ile sonuçlandı. Bu sektörde çalışan kişilerin maaşına iki kademeli olarak yüzde 9 zam yapılacak.

Görüşmeler esnasında varılan anlaşmaya göre personel maaşlarına bu yıl 1 Temmuz’da yüzde 6 ve önümüzdeki yıl 1 Şubat’ta da yüzde 3 zam yapılacak. Bunun yanı sıra personel için zorunlu olan eğitim akşamları da mesai saatlerine dahil edilecek.

CNV sendikasından görüşmelere katılan müzakerecisi Willem Kruithof, kuaförlerin işini çekici kılmak için bu zammın çok gerekli olduğuna inandığını ve atılan adımdan memnun olduğunu belirtti. Kruithof istihdam açığının yaşandığı bu dönemde, nitelikli insanları elde tutmanın, özellikle de maaş iyi olmadığı zaman zor olduğuna dikkat çekti.

ANKO direktörü Therèse van ‘t Westende ise görüşmelerin “sağlam ve yapıcı” olduğunu belirterek, maaş artışının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Van ‘t Westende aynı zamanda “yeni, genç, mesleğe yeni başlayan kuaförler” için işgücü piyasasında cazip bir konum yaratılmasının gerektiğini dile getirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.