İşçi Sendikası FNV mayıs tatili öncesi bagaj ve yolcu bölümünde gerekli önlemlerin alınmaması halinde yeniden bir kaos yaşanabileceği uyarısında bulundu. Sendikaya göre bagaj bölümünde ve yolcu peronlarında yaşanan personel eksikliğini çözmek için şuana kadar çok az şey yapıldı.

FNV yetkilisi Joost van Doesburg konu le ilgili olarak yaptığı açıklamada havayolu şirketlerine seslendi ve bagaj bölümü için çalışan personelin maaşlarına zam yapılması ve iş şartlarının iyileştirilmesi talebinde bulundu. Aksi halde bu yıl da yine yolcu sınırlandırılmasına gidileceği endişesi yaşandığını belirten Van Doesburg, “tekrar uzun kuyruklar ortaya çıkmasın ve yer personeli ile hizmetlilerin uzun saatler çalışması gerekmesin.” dedi.

Bilindiği üzere geçen yıl Schiphol'de yaşanan kaos ve uzun yolcu kuyrukları sadece yolcuları ve el bagajlarını kontrol edecek güvenlik görevlilerinin eksikliğinden kaynaklanmadı. Aynı zamanda yolcuları ve bagajları idare edecek personel eksikliği de bu kaos ortamını alevlendirdi. 2022 Mayıs ayı öncesinde KLM yer hizmetlerindeki personelin greve gitmesi de ortamın daha gergin hale gelmesine neden oldu.

Kaos ortamında personelin yaşadığı sorunların, yaşanan güvenlik sorunlarının gölgesinde kaldığını belirten Van Doesburg, “Artık güvenlikle ilgili sorun yavaş yavaş çözüldüğüne göre, idarede hiçbir şeyin değişmeyeceğinden korkuyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Van Doesburg kaostan kaçınmanın hem yolcular hem de çalışanlar için yarar sağlayacağının altını çizdi.

Sorunların bir kısmı geçen yıl ilk kez tüm nakliye şirketleri için toplu iş sözleşmesi imzalanarak aşıldı, böylece artık istihdam koşulları üzerinden rekabet yaşanmaması sağlandı. Ancak enflasyonun aşırı artması ile yapılan toplu iş sözleşmesi şartları yetersiz kaldı. 

Van Doesburg yolcu ve bagaj akışının düzenlenmesi için havayolu şirketleri tarafından çalıştırılan taşıma şirketleri personelinin maaşlarının yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi. FNV yetkilisi 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde değişiklik yapılması talebinde bulunurken, havayolu şirketlerine de daha fazla ödeme yapmaları için seslendi. 

Schiphol yönetimi, sorunları hem hava yolları şirketleriyle hem de sözleşme usulüyle çalışan taşıma şirketleriyle görüştüğünü dile getirdi. Schiphol sözcüsü  “Her şeyin yolunda olduğundan birlikte emin olmalıyız” dedi. “Şu anda her şey, Schiphol üzerinden uçan tüm yolcuların Mayıs tatillerinde tatile çıkmalarını sağlamaya yönelik.” dedi. Sözcü ayrıca yakın bir tarihte yeni personel alımı için bir iş fuarı düzenleneceğini dile getirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.