Den Haag belediyesi şehir sakinlerinin park yeri sıkıntısını çözmek için merkezde ve Scheveningen’in bazı sokaklarında pilot projeye başladı. Belediyenin belirlediği sokaklarda aracını bırakan sürücüler 10 dakika da park etse 50 euro ödeyecek veya tüm gün park etsede 50 euro ödemek zorunda kalacak. 

Park ücretinin yüksek olması nedeniyle farklı bölge veya şehirlerden gelen sürücülerin kapalı otoparkları tercih edeceğini tahmin eden belediye, bu sayede bölge sakinlerinin arabalarını kendi caddelerine daha kolay park edebileceğini umuyor.

Belediye meclisinde konu ile ilgili yapılan oturumda hem Den Haag hem de Scheveningen sakinlerinin bu karardan hoşnut olduğu belirtildi. Meclis görüşmesinde, bir yıl süreyle uygulanacak pilot projenin şehir merkezi ve Scheveningen'deki park sıkıntısı ile mücadele için gerekli olduğu vurgulandı ve önümüzdeki yıl proje bitiminde elde edilen sonuçların tekrar değerlendirileceği aktarıldı.

Pilot uygulamanın Den Haag şehir merkezinde geçerli olduğu sokaklar:
Aprochestraat, Amsterdamse Veerkade, Bierkade, Bierstraat, Dunne Bierkade, Glasblazerslaan, Helena van Doeverenplantsoen, Hamerstraat, Herderinnestraat, Hoge Zand, Kranestraat, Lange Beestenmarkt, Looijerstraat, Nieuwe Molstraat, Paviljoensgracht, Stille Veerkade en Zuidwal (Paviljoensgracht ve Boekhorststraat arasında). 

Pilot uygulamanın Scheveningen'de geçerli olduğu sokaklar:
bu, aşağıdaki yerleşim caddeleriyle ilgilidir: Gevers Deynootweg (Oranjeflats için park alanı), Harteveltstraat, Jongeneelstraat, Pellenaerstraat ve Seinpostduin.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.