Avrupa Komisyonu 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak sundu. Taslağın komisyonun çoğunluğu tarafından desteklendiği belirtildi. 

Bu taslağın kabul edilmesi halinde ücret yetişkinler için yüzde 12 artışla 80 eurodan 90 euroya, çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya yükselecek.

İsveç'te cinsiyet değiştirme yaşı 18'den 16'ya düşürüldü İsveç'te cinsiyet değiştirme yaşı 18'den 16'ya düşürüldü

Vatandaşların geri kabulü konusunda işbirliği göstermeyen ülkelerin vatandaşları için alınan 120 euroluk vize ücreti 135 euroya ve 160 euroluk vize ücreti ise 180 euroya çıkacak.

Taslağa göre üye devletler adına Schengen vizesi başvurularını toplayan vize acenteleri gibi harici sağlayıcıların ücretleri de buna paralel olarak artırılacak. Komisyon bu ücretin nun 40 eurodan 45 euroya yükseltilmesini öneriyor.

Buna karşılık Schengen vizesi uzatma ücreti 30 euro olarak sabit kalacak.

Tasarı ne zaman yürürlüğe girebilir?
Tasarı 1 Mart'a kadar kamuoyu geri bildirimine açık tutulacak. AB vatandaşları konu hakkındaki görüşlerini komisyona iletebilecek. Öneri, Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayımlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

Teklifin yasalaşması durumunda önümüzdeki birkaç ay içinde belirlenen zamlı tarifeye geçilmesi planlanıyor.

Schengen vizesi, AB ve Schengen bölgesinin 90 günlük vize muafiyeti kuralından yararlanamayan AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları için geçerli ve her üç yılda bir ücretler yeniden gözden geçirilmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.