Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya Büyükelçiliği, sosyal medyada dolaşan ve Schengen vize başvurularının durdurulduğunu iddia eden söylentilere karşı bir açıklama yaptı. Büyükelçilik, başvuru taleplerinin kapasitenin oldukça üzerinde olduğunu belirtti ve başvuru yapacak kişilere yoğunluk konusunda uyarıda bulundu.

Habertürk muhabiri Merve Elmacı'nın haberine göre, son dönemde Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine Schengen vizesi için başvuru yapan kişiler, randevu alabilmek için uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar. Bu durum, sosyal medyada Schengen vize başvurularının Temmuz sonuna kadar askıya alındığı iddialarını ortaya çıkardı.

Almanya Büyükelçiliği, bu iddialara yanıt olarak, Türkiye'de 6 Şubat 2022'de yaşanan büyük depremlerden bu yana artan yoğunluğu vurguladı. Büyükelçilik, mevcut durumda randevu almanın zaman alabileceğini kabul ederken, "Başvuru sahiplerine düşen yükün farkındayız. Vize ofisimiz her gün en fazla randevuyu vermeye çalışıyor, ancak talep kapasitemizin çok üzerinde" ifadesini kullandı.

Diğer yandan, Almanya'ya vize başvurusunda bulunan kişilerin resmi olarak yetkili kuruluş olan iDATA'nın web sitesini ziyaret ettiğinde, vize başvurularının yoğun olduğuna dair bir uyarı görülüyor. iDATA üzerinden randevu alınmak istendiğinde en erken randevu tarihi 6 Temmuz 2023 olarak belirlendi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.