Bu şekilde ağırlaşan valizler uzmanlara göre sağlık sorunlarına neden oluyor. Uzmanlara göre özellikle yıl boyunca çok fazla egzersiz yapmayanlar veya masa başında çalışanlar, zorlanmaya alışkın olmadığı için valiz taşırken kas ve eklemlerine zarar verebiliyor.

Uzmanlara göre bu ağır valizler günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklardan biri olan bel fıtığına neden oluyor. Bel fıtığında en önemli sebebin ağır kaldırma olduğunu belirten uzmanlar, ağır kaldırılan eşyalar nedeniyle bele fazladan yük bindiği için bel fıtığı görülme riskinin daha da artığını belirtiyor.

Ağır valizlerin bel fıtığı gibi büyük problemlere neden olabileceğine belirten uzmanlar şu tavsiyelerde bulunuyor:

-Valiz seçerken 4 tekerlekli olanları tercih etmenizde fayda var. Böylece düz zeminde ağır valizleri taşımak daha kolay olacak.

-Valiz hazırlarken gereksiz eşyalarınızla doldurmayın. Ayrıca ağırlığı valizlere eşit olarak dağıtmaya çalışın.

-Eğerki birden fazla bavulunuz varsa hepsini birden taşımayın. Sırayla taşıyın. Kısacası tek sefer yerine birden fazla sefer yaparak taşıyabililirsiniz .

-Bavulları taşırken ani haraketlerden kaçının. Yavaş, dengeli bir şekilde ve sırayla eşyalarınızı gerekli yerlere yerleştirin.

-Sırt çantası ile seyahat edecekler sırt çantasını bel ve göğüs destekli sırt çantalarını tercih edebilir. Ayrıca 20 kilo üzeri, büyük bir sırt çantası alınacaksa bu çantayı sırtınıza oturarak takmaya dikkat edilmeli

-Eşyaları taşıyacağınız ayakkabı seçiminize dikkat edin. Sert tabanlı veya topuklu ayakkabılar yerine spor, ortopedik tabanlı ve yumuşak ayakkabılar kullanın