Corendon genel müdürü Steven van der Heijden, Rutte’nin açıklaması sonrasında rezervasyonlarda iptal olmadığını ve insanların tatile Türkiye’ye gitme fikrinden vazgeçmediklerini açıkladı.

Günlük ortalama 150 ila 250 kişinin rezervasyon yapmaya devam ettiği belirtiliyor. Corendon geçen hafta Türkiye’nin Antalya, Bodrum ve Dalaman gibi tatil beldelerine uçuş planladığını açıklamıştı.

Corendon genel müdürü aynı zamanda, Amsterdam Schiphol’dan başka bir çok havayolu şirketinin Türkiye’ye uçuşlar gerçekleştirirken sadece Corendon’un uçuşlarının tartışma konusu yapılmasının sebebini anlayamadıklarını da ekledi. Bunlar arasında Pegasus ve Sun Express gibi tatil uçuşları gerçekleştiren şirketlerin olduğunu ve şu anda bilet satışları yaptıkları hatırlattı.

Corendon ayrıca uçuş planlanan tatil beldelerinin koronavirüs salgınından çok az etkilenen yerler olduğunu ve otellerin aldıkları tedbirlerin ve havalimanlarının yolcuların sağlığını azami derecede korumaya yeterli olacağını düşündüklerini ifade etmişti.

Corendon, yolcularına tatil dönüşü ücretsiz koronavirüs testi imkanı sunduğu gibi, olası bir hastalık durumunda tedavilerin de Türkiye Cumhuriyeti tarafından ücretsiz olarak karşılanacağı açıklanmıştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
 

Habernet