TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

Yeni NATO Genel Sekreterliği için Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin ismi ön plana çıkıyor. Ancak Macaristan ve bazı Doğu Avrupa ülkeleri karşı çıkıyor.

Ukrayna Savaşı nedeniyle görev süresi iki kez uzatılan ancak Ekim ayında görevi devretmeye hazırlanan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’ten boşalacak koltuğuna gelecek isim halen Mark Rutte olarak gözüküyor. Rutte’nın Nisan ayında görevi devralacağı konuşulurken, son gelen duyumlara göre bu görev değişimi şimdilik Haziran ayına kalmış gibi gözüküyor.

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 NATO müttefiki ülke, ittifak için çok kritik bir zamanda yapılacak görev değişimi için Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nın NATO’nun başına gelmesini istiyor. Ancak Doğu Avrupa ve Baltık ülkeleri buna karşı çıkıyor.
 
Özellikle İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımına iki yıl boyunca karşı çıkan Viktor Orban yönetimindeki Macaristan, Rutte’nin adaylığına karşı olduğunu açıkladı.

Temmuz ayında Washington'da yapılacak NATO Zirvesi’nde Genel Sekreter Stoltenberg'den boşalan koltuğa kimin geleceğinin açıklanması bekleniyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.