Pazartesi gecesi Rotterdam Zuidwijk mahallesi Schammenkamp'ta meydana gelen patlama ve yangından sonra kayıp olan 43 yaşındaki Kamran adlı kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Faciada kendisinden haber alınamayan 22 yaşındaki İlyas ve 33 yaşındaki Moustafa’ya ise henüz ulaşılamadı.

Patlamanın meydana geldiği sokakta çaresizce bekleyen ve yakınları hakkında bilgi almaya çabalayan bir grup, yıkık binaya girdi. Polisin müdahalesi ile olay yerinden uzaklaştırılan kişilerin kayıp Kamran’ın akrabaları olduğu anlaşıldı. Cenazelerini bulmak isteyen kayıp yakınları daha sonra, Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de gözetiminde, yıkılan binaya girdi. Kısa bir süre sonra Kamran’ın cansız bedenine ulaşıldı. Bugün kayıp diğer iki kişinin aranmasına devam edilecek.

Kayıp yakınları ile polis arasında gerginlik
Çarşamba gecesi haber almak için bekleyen sokakta kayıp yakınları ile polis arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine gelen ME ekipleri geldi. Polis yıkık binaya girmek için tellere tırmanan iki kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Brabantlı aile Utrecht’te park edilen arabalarını 10 gündür bulamıyor Brabantlı aile Utrecht’te park edilen arabalarını 10 gündür bulamıyor

Rotterdam patlama 02

Perşembe sabahı patlamanın olduğu bölgede çok sayıda polis ekibinin olduğu gözlemlendi. Kayıp yakınlarını arayan vatandaşlar ise sokakta toplanmaya başladı.

Yıkım çalışmaları

rotterdam patlama-1
Çarşamba gecesi yaşanan gerginlik nedeniyle durdurulan yıkım çalışmaları gece boyunca devam etti. Yıkım, polisin bölgeye güvenli bir şekilde girebilmesini sağlamak için yapılıyor. 

Mahalle sakinleri için toplantı düzenlendirotterdam yangın 01
Rotterdam polisi Salı akşamı mahalle sakinlerine bilgi vermek amacıyla bir toplantı düzenledi. Bilgilendirme toplantısı sırasında birçok bölge sakini duygularına hakim olamadı. 

Patlama ve yangında büyük hasar alan bina kompleksinin şuanda güvenli olmadığını belirten yetkililer, bu nedenle kimsenin binaya girişine izin verilmediğini kaydetti. Açıklamada pazartesi gecesi kayıp kişilerin yerini tespit etmek için drone kullanıldığı ancak görüntülerin bir sonuç vermediği, aynı zamanda köpeklerle yapılan aramada da bir sonuca ulaşılamadığı belirtildi.

Polis ayrıca binada ikamet eden ve şuanda evlerine giremeyen kişilere destek olmak için özel eğitimli aile danışmanı polislerin görevlendirildiğini kaydetti. 

Aile danışmanı polisler, vatandaşlara yardımcı olmak ve bu kişileri gerçekleşen ve gerçekleşecek olan tüm soruşturma adımları hakkında uygun şekilde bilgilendirmek için seçilen ve bu konuda özel eğitim alan polislerden oluşmakta. Bu polisler, vatandaşlar için emniyetteki  ilk temas noktası vazifesi görmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.