Rotterdam belediyesi encümen azası Maarten Struijvenberg'ın basın sözcüsü, mağazaların önümüzdeki yıl saat 20.00'a kadar açık olacağını doğruladı.

Urban Department Store (UDS) müdüresi Dominique van Elsacker konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Rotterdam'ın merkezinde bulunan tüm mağazaların saat 20.00'a kadar açık olmasının tüketici için avantajlı olacağını savunurken, firmaların da bundan kazanç sağlayacağını, ancak yeni personel ve gün planlaması gibi zorlukların da dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Hollanda'da mağaza kapanış saati genelde standart olarak saat 18.00'di. Bu durum zamanla değişiklik göstererek 19.00'a çıkarılmış ve başarılı olması nedeniyle artık 20.00'a kadar mağazaların açık olması kararına varıldığı belirtiliyor.

2013 yılında mağazaların akşam saatlerinde de açık olabileceği kararı alınmış, ancak çoğu mağazanın bu duruma uymadığı gerekçesiyle devam edilmemişti.

SONHABER.EU