Rotterdam’da, Crooswijk ve Oude Westen mahallelerinde yaşanan patlama vakalarının artması nedeniyle sıkı denetim ve kimlik kontrolü uygulamasına geçilmesine karar verildi. Belediye Başkanı Aboutaleb, ev ve işyerlerinde meydana gelen patlamaların sıklığının arttığını, bu bölgelerin güvenlik riski alanı olarak ilan edildiğini açıkladı.

Belediye başkanının açıklamalarına göre, bu yılın ilk dört ayında Rotterdam'da geçen yılın toplamından daha fazla şiddet olayı yaşandı. Aboutaleb’in Rotterdam Belediye Meclisi'ne gönderdiği yazılı açıklamaya göre yılın başından bu yana şehirde, 17’si silahlı saldırı ve 37’si patlama olmak üzere toplam 54 vaka yaşandı. 37 patlamanın 29'unda konutlar hedef alındı. 17 silahlı saldırının 4'ünde bir bina hedef alındı. Bu olaylarla ilgili olarak şuana kadar 33 kişi gözaltına alındı.

Aboutaleb, yaşanan bu olayların hedeflerinin çoğunlukla uyuşturucu ticareti veya diğer suç faaliyetleriyle bağlantılı olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı güvenlik riskinin arttığı bölgelerde polisin sıkı denetim ve kimlik kontrollerini artıracağını aktardı. Polis ayrıca araçlarda da kontroller yapacak.

Geçtiğimiz hafta Crooswijk bölgesinde birden fazla patlama meydana geldi. Bunlardan biri, Crooswijkseweg'de bir dükkanda yaşandı. Olayın ardından, bölge sakinlerini patlamalar hakkında bilgilendirmek amacıyla iki bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ayrıca, polisin ek önlemleri, mağdur yardımının sağlanması ve şüpheli durumların gizli olarak bildirilmesi konularında bilgilendirme amaçlı el ilanları dağıttığı belirtildi.

Rotterdam'ın merkez, Feijenoord, Delfshaven, IJsselmonde ve Charlois mahalleleri risk bölgesi olarak belirlenmişti. Belediyenin aldığı "sıkı denetim ve kimlik kontrolü" kararı ile polise, belirlenen bölgelerde, somut bir şüphe olmaksızın bir kişiyi veya aracını arama yetkisi verilmiş oldu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.