Rotterdam Wilhelminapier'deki gökdelenler için gelen bomba ihbarı nedeniyle tahliye edildi. Üç gökdelenden oluşan binada hem kamuya ait işyerleri hem de apartmanlar bulunuyor. 

Polisten yapılan açıklamaya göre Salı günü saat 13:45 civarında gelen bomba ihbarı üzerine De Rotterdam adlı gökdelen tahliye edildi. Yaklaşık 1100 kişinin binayı terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

De Rotterdam gökdeleninin batı yakasında apartman daireleri ve doğu yakasında ise otel bulunmakta. Binanın içinde belediyeye ait Kentsel Gelişim Dairesi’nin ofislerinin de bulunduğu işyerleri de yer almakta. 

Bölgeden alınan bilgilerde; sadece gökdelenin orta kısmındaki bölümün polis tarafından boşaltıldığı ancak diğer bölümlerde olan vatandaşların da kendi isteğiyle tahliyeye dahil olanların olduğu belirtildi.

Bölge önce polis kordonuna alınarak bomba imha uzmanları tarafından incelendi. Yaklaşık iki saat süren arama çalışmasından sonra sahte ihbar olduğu ve bomba bulunamadığı belirtildi.

Polis bomba tehdidinin kaynağını ortaya çıkartmak için araştırma başlattı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Polis

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.