Rotterdam’da kurulan “EU Trade Centers B.V.” tarafından dünya çapında açılması hedeflenen sağlık merkezlerinin ilk halkası olan “World Health Tourism Center Rotterdam” (Dünya Sağlık Turizmi Merkezi) 3 Haziran 2023 Cumartesi akşamı yaklaşık 200 davetlinin katılımıyla yapıldı. T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’ın da iştirak ettiği tanıtım kokteyline, Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı için Türkiye’den Hollanda’ya gelen hastane, klinik ve sağlık turizmi acenteleri katıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran hedefi belirledi
Davetlilere Merkez binanın gezdirilmesinin ardından, TOBB Fuarcılık Meclisi Başkanı Cihat Alagöz davetlilere hitaben yaptığı konuşmada neden böyle bir merkeze gerek duyulduğunu, merkezin işlevini ve amaçlarını anlattı.

Alagöz “Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’nin sağlık firmalarımızı tek çatı altında buluşturan bir merkez haline gelip kalıcı işbirliklerine imkan sağlamak ve dünyaya Rotterdam’dan açılmak için ilk adımı atmış bulunuyoruz’ dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran sağlık turizmde şu andaki mevcut gelirin 2 milyar dolar civarında olduğunu ifade ettiği konuşmasında, hedefin 20 milyar dolar olduğunu söyledi. Rotterdam’da açılan bu sağlık merkezi ile hedefe daha hızlı ulaşılacağına inandığını vurguladı.

Merkezin kurucu ortaklarından Ethem Emre uzun süre araştırılmış ve eksikliği görülen böyle bir oluşumun içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Selçuk Ünal ise konuşmasında iki gündür sağlık fuarına gösterilen yoğun ilginin ardından böyle bir merkezi görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Hollanda’da göreve geldiği ilk haftalarda (Ocak 2023) Cihat Alagöz’ün kendisini ziyaret ederek bu proje hakkında bilgi verdiğini söyleyen Ünal, “Cihat bey o ziyarette bu projeyi o kadar heyecanla anlatmıştı ki, aynı heyecanı bize de aktardı. Tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.” dedi.

NHaber.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.