Pazartesi günü Crooswijkseweg'de bir apartmana yapılan saldırıdan yaklaşık 24 saat sonra, gece saatlerinde aynı sokakta bir patlama daha meydana geldi. Crooswijk semtindeki bu patlamanın yanı sıra dün gece yine Rotterdam'da bu sefer merkezde bir patlama daha oldu.

Polis tarafından yapılan açıklamada Pazartesi gününü salıya bağlayan gece saatlerinde Crooswijk semti  Crooswijkseweg caddesinde ve merkezdeki Van Speykstraat'ta iki ayrı patlama meydana geldiği belirtildi. Her iki olayda da patlayıcıların evlerin girişine yerleştirilmiş olduğu belirtildi.

Gece saatlerinde Crooswijkseweg'de meydana gelen patlamada bir apartmanın giriş kapısında ve birinci kattaki evin camlarında hasar oluştu. Sokakta park halinde bulunan bir arabanın da hasar aldığı görüldü. 

Pazartesi günü aynı sokağın karşı tarafında meydana gelen patlamada da birçok evin hasar aldığı, olayda yaralanan kimsenin olmadığı belirtildi. Patlama sonrasında güvenlik gerekçesiyle 20 ev boşaltıldı. 

Polis, Crooswijkseweg'deki ikinci patlamayı araştırırken, Van Speykstraat'ta bir konuta bombalı saldırı olduğu haberi geldi. Bir apartmanın girişine yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi üzerine apartmanın girişi ve evlerin pencerelerinde maddi hasar oluştu. Sokak cam kırıklarıyla doldu.

Rijnmond gazetesinde yer alan bir habere göre bu yılın ilk dört ayında Rotterdam bölgesinde farklı adreslerde en az 50 patlama meydana geldi. Gazeteye göre 2022 yılı genelinde Rotterdam’da sadece 49 patlama meydana geldi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.