Rotterdam Belediyesi, uyuşturucu ile ilişkilendirilen şiddetle mücadele için bir kampanya başlattı. Kampanya, gece hayatında 'masum' olarak nitelendirilen uyuşturucu kullanımı ile suç dünyasının şehirde yarattığı tahrifat arasındaki bağlantıya odaklanıyor.

Kampanyayı başlatan Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Karremans, uyuşturucu kullanan kişileri ima ederek ‘kendi uyuşturucu kullanımları ile bunun dolaylı yoldan yarattığı ve suç dünyasındaki şiddet yoluyla gerçekleşen, felaket arasındaki bağlantıyı görmelerini’ istediğini dile getirdi.

Karremans, AD ile yaptığı bir röportajda, "Şiddet genellikle şu anda hitap ettiğimiz insanların yaşadığı mahallelerde gerçekleşmiyor," dedi. "Bunlar özellikle haberlerde felaketi duyuyorlar. Bir tasfiye olduktan sonra herkes öfkeli, ama Cumartesi günü bu insanların bir kısmı tekrar madde kullanıyor." dedi.

Karremans: “Ödediğin 50 euro, bir kiralık katilin cebine gidiyor”
Belediye başkan yardımcısına göre, uyuşturucu kullanıcılarını şiddetten sorumlu tutmak aşırıya kaçıyor ancak buna katkıda bulunduklarının da bilincinde olmaları gerekiyor. Karremans bunu şu şekilde ifade ediyor; “Bir satıcıya ödediğin o 50 euro, bir kiralık katilin cebine gidiyor. Kısacası, parti uyuşturucusunda hiçbir 'parti' yok.”

Karremans'a göre, kanalizasyonlarda yapılan araştırmalar, şehirdeki uyuşturucu kullanımının son iki yılda önemli ölçüde arttığını gösteriyor. Tahminlere göre günlük olarak 5.000 extacy hapı, 70.000 kokain çizgisi ve 54.000 joint kullanılıyor. Ayrıca, geçtiğimiz yaz Rotterdam limanında şimdiye kadarki tek seferde yakalanan en büyük uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen ve sokak değeri 600 milyon euro olan 8000 kilo kokain imha edildi. 

Kampanya, Rotterdam belediyesinin uyuşturucu kullanımının toplumsal sonuçları hakkında farkındalık yaratma konusundaki daha büyük planının bir parçası. 

Kampanya: "Senin çizgin, onun tasfiyesi!"

rotterdam kampanya 02

Kampanyada yer alan reklam, afiş ve sosyal medya paylaşımlarında üzerinde iki çizgi kokain ile oluşturulmuş bir haç bulunan bir tabut ve yanında "Senin çizgin, onun tasfiyesi!" yazısı yer aldı. Bir başka reklam afişinde ise extacy haplarından yapılmış bir el bombası görseli ve yanında "Uyuşturucu kullanımın, bina girişlerini patlatıyor!" yazısı yer aldı

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rotterdam Belediyesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş