Geçtiğimiz hafta gerçekleşen, 3 kişinin öldürüldüğü iki silahlı saldırının faili olarak yakalanan Fouad L. hakkında yeni bir detay ortaya çıktı. AD gazetesinin mahkeme tutanaklarına dayanarak verdiği habere göre, Rotterdam mahkemesi 30 Ağustos’ta yaklaşık 3.100 euroluk kira borcu nedeniyle Fouad L.’nin tahliyesine karar vermiş. 

Mahkeme Fouad’a Heiman Dullaertplein adresindeki evi boşaltması için 14 gün zaman tanımış ve kira borcuna ek olarak 850 euro'luk dava masraflarını ödemesi gerektiğine karar vermiş. Ev sahibi Woonbron, "soruşturmanın çıkarları" gereği mahkeme kararı hakkında yorum yapmayı reddetti. 

Gazete, Fouad L.’nin, duruşmaya gitmediğini ancak saldırıdan birkaç hafta önce mahkeme kararından haberdar olduğunu yazdı. Fouad’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği saldırılarda mahkemenin evden tahliye kararının bir rol oynayıp oynamadığı bilinmiyor. 

32 yaşındaki saldırgan, Rotterdam Heiman Dullaertplein’da bir evde ve Erasmus MC Tıp Araştırmaları Merkezi'nde meydana gelen iki silahlı saldırıdan, 39 yaşındaki Marlous adlı komşusunu ve kadının 14 yaşındaki kızı ile Erasmus MC Tıp Fakültesinde ders veren ve aynı zamanda ev doktoru olan 43 yaşındaki Jurgen Damen’i silahla vurarak öldürmekten suçlanıyor. Ayrıca Fouad L.’nin ayrıca muhtemelen her iki adreste yangın çıkardığı belirtiliyor.

Saldırgan Çarşamba günü Rotterdam mahkemesinde hakim karşısına çıkacak ve mahkeme, Fouad L.'nin tutukluluk süresinin uzatılıp uzatılmayacağına karar verecek.

Rotterdam’da meydana gelen saldırılar, olay günü neler yaşandı ve saldırgan ile kurbanlar hakkında bilinenler ve detayları için bu linki ziyaret edebilirsiniz.  

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş