Schiedamseweg'de yaşayan bir kadın, son aylarda içinde para olan birkaç zarf aldı. Zarfların üzerindeki adres doğru olmasına rağmen isim farklıydı. Bu durumu fark eden kadının çocukları, Delfshaven polisine başvurdu. Şimdi polis, zarfları gönderen Türk'ü arıyor.

Olay, kadının posta kutusunda içinde 250 euro bulunan bir zarf bulmasıyla başladı. Zarfın üzerindeki kartta Türkçe, “Bana yaptığın iyilikler için teşekkür ederim. Bununla güzel bir şey yap ya da hayır kurumuna ver” yazıyordu, ancak zarfın üzerindeki isim kadına ait değildi.

Rijnmond haber sitesinin haberine göre, ilk zarftan sonra kadın bu parayı bir hayır kurumuna bağışladı ve olayı unuttu. Ancak bir süre sonra içinde 600 euro olan bir zarf daha geldi. Kadın bu parayı da bir hayır kurumuna aktardı. Bir müddet sonra ise içinde 1000 euro olan bir zarf daha aldı. Bu sefer kadının oğulları durumu Delfshaven karakoluna bildirdi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden hem Hollandaca hem de Türkçe bir duyuru yapan polis, yaşanan olay karşısında duydukları şaşkınlığı, “Önümüzdeki iki genç adam soru sorarcasına bana bakıyor. Sol tarafıma bakıyorum ve meslektaşım Joost ile benim de birbirimize sorgulayıcı bir şekilde baktığımızı görüyorum. Bu oldukça özel bir hikâye!” şeklinde ifade etti.

Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak? Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak?

Zarfların içerisinde Türkçe notlar bırakıldığını belirten polis, bir notta gönderenin 70 yaşında bir Türk olduğunu ve adını yazdığını kaydetti.

Delfshaven emniyetine gelen gençler, zarfların içindeki kartları ve hayır kurumlarına aktarılan paranın banka dekontlarını gösterdiler. Polis, “Meslektaşımla birlikte, kartların sağladığı asgari bilgilerle, bu cömert bağışçının kim olduğunu bulmaya çalışıyoruz” dedi.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Markus Spiske - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.