GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - 2016 Rio Olimpiyatları'nda kadınlar halterde 69 kilo B Grubu'nda mücadele eden ve genel sıralamada 12. olan milli sporcu Duygu Aynacı, madalya hedefini 2020'de gerçekleştirmek istiyor.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanırken, olimpik havuzdan bazı isimlerin çıkarılması üzerine 2016 Rio kadrosuna dahil edilen Duygu, koparmada 90 ve silkmede 110 olmak üzere toplamda 200 kiloluk kaldırışıyla grubunda ise 4'üncü sırada yer aldı.

Duygu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istediği sonucu elde edemediğini belirterek, "Ben olimpiyatlara hazırlanmıyordum. Olimpiyatlara 15-20 gün kala gideceğim belli oldu. Antrenman yapmıyordum. Rio'da 10 gün çalışıp 12. oldum. Olimpiyat her sporcunun hayalidir. Hayalim gerçek oldu ama istediğim sonuçlar olmadı. 2016 bizim için deneyim oldu. İnşallah 2020'de istediğimiz madalyaları alacağız." diye konuştu.


- Duygu: "Hiçbir zaman pes etmedim"


Merkez Şahinbey ilçesindeki Beydilli Mahallesi'nde ailesinin 5 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Duygu, 2008 yılında 12 yaşındayken halterle ilgilenen ablasıyla antrenmanlara gittiğini, hocaların tavsiyesi üzerine de bu spora başladığını söyledi.

Kısa bir süre sonra minikler kampına katıldığını ve halterle daha yakından ilgilenmeye başladığını anlatan milli sporcu, bugüne kadar Türkiye şampiyonlukları, Avrupa ve dünya üçüncülükleri başta olmak üzere 50'den fazla madalya kazandığını aktardı.

Yaşadığı zorluklara ve maddi imkansızlıklara rağmen hiç pes etmediğini vurgulayan Duygu, şöyle devam etti:

"Madalya almam kolay olmadı. Hiçbir zaman pes etmedim. Hep 'yapacağım, hem ailem hem de kendim için yapmalıyım' dedim. Çoğu kişi 'yapma, etme' dedi ama hiçbirine kulak asmadım, doğru bildiğim yoldan gittim. Eğer o söylenenlere kulak assaydım, şimdi burada olamazdım. Belki ablalarım gibi evlenmiş ve 1 çocuk sahibi bir kadın olabilirdim. Antrenörüm ve babam hep bana destek oldu. Param olmadığı zamanlarda antrenörümün dolmuş parası verdiği zamanlar oldu. Babamın çok durumu yok. 5 kardeşiz, hangi birimize baksın. Aldığı asgari ücret, bana mı versin ev kirası mı versin."

Annesinin hiçbir zaman spor yapmasına sıcak bakmadığını anlatan Duygu, "Ama babam öyle değildi. Babam hep destek oldu. Hem fikir olarak hem de maddi olarak hep arkamda oldu. Babam, cebindeki son kuruşu bile verdiği oldu ama hiç bir zaman 'gitmeyeceksin' demedi. Aslında ben de hiç yılmadım. Gidip bu işi başaracağım. Önce babamı kiradan kurtaracağım." ifadelerini kullandı.


- "Kızım çok istekliydi arkasında durdum"


Baba Mustafa Aynacı ise çocuklarına vatana, millete faydalı insanlar olması için hep nasihatlarda bulunduğunu belirtti.

Duygu'nun hevesle halter yapmak istediğini aktaran Aynacı, "Kızım çok istekliydi, arkasında durdum. Spor yaparken sıkıntılı olduğumuz zamanlar oldu, hatta annesi gitmesine de razı olmadı. Ama aslanın dişisi erkeği olmaz, aslan aslandır. Çok şükür kızımız yüzümü kara çıkarmadı. Hep başarı getirdi bize. Bu madalyalar bakkaldan alınmadı." şeklinde konuştu.

Çocuğuna sahip çıkılmasını isteyen Aynacı, şöyle devam etti:

"Benim kimseden maddi hiçbir beklentim yok. Manevi olarak insanlar arkasında dursun yeter. Zaten o moralle kızım hırslanır ve başarır. Kızım ilerlemek istedikçe ben tüm imkanlarımı veririm. Bütçemin yetmediği yerde dilenir yine onu yetiştiririm. Ben ölene kadar, kızım da 'devam edeceğim' dediği sürece arkasında dururum. Yeter ki bu ülkenin güzelim bayrağını dalgalandırsın."


- "İyi ki inat etmiş"


Anne Fatma Aynacı ise kızının spora başlamasına ilk başlarda karşı çıktığını ve onu vazgeçirmeye çalıştığını, buna rağmen Duygu'nun antrenmanlara gitmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Yokluklar içerisinde bile Duygu'nun spora daha fazla sarıldığını belirten anne Aynacı, "Şimdi çok mutluyum. Televizyonda onu gördükçe çok heyecanlanıyorum. İyi ki gitmek için inat etmiş. Her antrenmana giderken 'sizin için gidiyorum' anne diye dua ister. Kızıma güveniyorum, başarılı olacak. Hepimizin gurur kaynağı olacak." ifadelerini kullandı.