Purmerend yakınlarındaki A7 üzerindeki köprüde yapılacak bakım ve onarım çalışmaları başladı. Rijkswaterstaat, beş ay sürecek çalışma nedeniyle toplu taşıma olanaklarını teşvik etmek amacıyla ücretsiz ‘NS indirim kartı’ verecek.

Purmerend yakınlarında A7 üzerindeki köprüde yapılan çalışmalar nedeniyle bu sabah yol normalden daha yoğun bir trafiğe sahne oldu. Köprü üzerinde her iki yönde de trafiğe açık olan şeritlerin sayısı azaltıldı. Rijkswaterstaat araç sahiplerine “Araba paylaşımı, toplu taşıma ya da evden çalışma” olanaklarını değerlendirmeleri tavsiye etti.

ANWB’ye göre bugün saat 06:30 civarında, A7’ye paralel olan, Volendam'dan Amsterdam'a giden N247'de 25 dakikalık bir gecikme meydana geldi. Saat 08:00 civarında sıkışıklık biraz azaldı. 

Rijkswaterstaat tarafından Noord Holland Kanalı üzerindeki A7 köprüsünde başlatılan güçlendirme çalışmaları 5 ay sürecek. 

A7 Köprüsünü daha az kullanacaklar ödüllendirilecek
A7 Köprüsünü kullanmaktan vaz geçecek olan vatandaşlar için iki farklı ödül sistemi devreye girecek. Vatandaşlar bu ödüllerden birini seçebilecek.

NS İndirim Kartı: Rijkswaterstaat, toplu taşıma araçlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla ücretsiz “NS indirim kartları” hazırlandığını duyurdu. Yakın bir tarihte bu kartlar için online başvuru yapılabilecek. Normal şartlarda 20 euroya satılan NS İndirim kartları yolculara, yoğun saatlerde yüzde 20, sakin saatlerde yüzde 40 indirimli tren bileti alma hakkı tanımakta. 

Ödül Programı: Ayrıca A7 yolunu yoğun kullanan araçlara da farklı bir ödül sistemine katılma hakkı tanınacak. Mart 2024'e kadar plakası haftada en az 4 kez bu yolda kaydedilin araç sahipleri, ödül programına katılmaya hak kazanacaksınız. Bunun için Rijkswaterstaat web sitesi üzerinden araç plakanızı kontrol edebilirsiniz.

Tren seferleri artırıldı
NS, köprü çalışmalarının devam ettiği aylarda kısmen daha uzun tren seferleri düzenliyor. Bölgesel toplu taşıma şirketi MeerPlus, otobüslerin yoğun saatlerde güzergâhta daha fazla sefer yapabilmesi için hafta içi tarifesini ayarladı.

Enschede belediyesi sokağa çöp atanlara 1000 euro ceza kesmek istiyor! Enschede belediyesi sokağa çöp atanlara 1000 euro ceza kesmek istiyor!

Kestirmeden gidecekler dikkat! Bu yollar trafiğe kapatıldı
A7 üzerindeki çalışma nedeniyle köy yollarından gitmeyi düşünen araç sahiplerini engellemek amacıyla bazı yollar trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde kullanılamayacak. Belirtilen yollarda sadece bölge sakinlerinin kullanımına izin verilecek.

Noord Holland eyaleti ayrıca Oosthuizen ile Edam arasında ve Oudendijk ile Oosthuizen arasındaki iki paralel yolu da kapatarak il yolundaki trafik sıkışıklığı durumunda yol kullanıcılarının paralel yolu kullanmasını engelleyecek. Bu paralel yollar bisikletliler ve yerel trafik tarafından yaygın olarak kullanılmakta. Bu yollarda trafik polisi devriye gezecek.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijkswaterstaat

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.