sp.a Sint-Niklaas’ın Türk toplumuna karşı son dönemlerde takındığı tavırdan duyduğu rahatsızlığı gerekçe gösteren Ali Alcı, Türk toplumuna karşı yapılanlardan dolayı istifa etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Yeşiller Partisi’nin, Türkiye’nin düşman guruplarına destek verdiğini ve resmen Türkiye düşmanlığı yaptığını vurgulayan Ali Alcı, sp.a’nın da Türk düşmanı partilerle birlikte hareket ettiğini iddia etti.

Ali Alcı, “Geçmişten bugüne kadar Türk toplumunun oylarıyla belediye başkanlığını iki defa kazandılar. Maalesef ikinci dönemin sonlarında Faslıları gözden çıkardılar. Üçüncü dönemde ise partide sadece biz Türkler kaldık ve bizin oylarımızla koalisyona girdiler. Ama belediye başkanlığını kazanamadılar ve biz Türklere verdikleri sözleri tutmadılar. Şu anda sp.a partisinin Türk toplumuna ne saygısı ne de sevgisi var. Resmen Türk toplumuna yan gözle bakıyorlar. Bize şirin görünüp, oylarımızın peşindeler. Hem düşmanlık yapıp hem de oy istiyorlar.” diyerek duygularını dile getirdi.

Ali Alcı, istifa gerekçelerini şu şekilde sıraladı:
Yeni cami projemiz eski belediye başkanı Christel Geerst tarafından engellenmesi.
3 yıl önce Türk Kültür merkezimizde 23 Nisan çocuk bayramında konuşma yaptı ve “Yeni cami projeniz hayırlı olsun” diyerek ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. O günden bu güne 3 yıl içinde bütün girişimlerimiz sonuç vermedi. Christel Geerts belediyenin imar ve proje encümeni ve patronu her şeyi engelledi. Sonuç olarak, o günden bu güne bir adım bile ilerleyemedik. Başkan bir sebep açıklayamıyor. Camimizin yeni proje dosyası belediyede rafa kaldırıldı.

Türkiye’de darbe teşebbüsünden sonra tutumu biz Sint-Niklaas Türk Halkına tamamen olumsuz yönde değişti.
Darbeden sonra Eylül ayında “Balon Festivali ve Barış” etkinliğine katılacağımızı bir iki hafta öncesinden Christel Geerts’e bildirdim ve bizim (Türk Kültür Merkezi) standımızdan Fetöcuları uzaklaştırın dedim. Kargaşa çıkmasın dedim. Bana verdigi cevap “Onlarında hakkı yok mu katılmaya?” şeklinde oldu. Bu da yetmedi üstüne üstelik Fetöculara polis güvenliği verdi. Bir Türk dostu yapar mı bunu? Christel Geerts Balon Festivalinin ve Barış etkinliğinin sorumlusu ve patronu.

Halkımızın sp.a partisinden seçtiği temsilciye (Ali Alci) encümenliği vermediler.
2012 seçimleri akabinde bütün parti kurumlarından karar alındı ve medyaya demeç verildi. 2017’nin başında Yol Yapım ve Bakım Dairesi Başkanlığı’nda belediye başkan yardımcılığı görevi verilecekti. Sözlerinde durmadılar. Tam 2 yıldan fazla beni oyaladılar. Partinin önemli kişileriyle her toplantımızda önüme “Türkiye diktatörlük”, “Elini camiden çek”, “Türk insanlarına yardım etme”, denilerek, PKK konusunda da beni baskı altına almaya çalıştılar. Ama nafile, ben hiçbir zaman geri adım atmadım, atmamda. Her zaman milletimin, Türk halkının ve değerlerimin arkasındayım.
sp.a Partisi bütün yabancılara partinin içinden yavaş yavaş temizlik operasyonu yapıyor, bunu yapan da maalesef Christel Geerts, parti başkanı ve kurmayları. Başardılar. Onlarla düsüncesi aynı olmayanları dışladılar. Aynı düsüncede olanlar Sp.a de kaldılar. Ama ikinci sınıf olarak.

Kurban problemi
(Groen) Yeşiller Partisi ve NVA parti başkanlarının aldığı kararı Yeşiller 2012 yılının başında gerçekleştirmek istiyordu. İtirazlarımızı ciddiye almadılar. Halkımıza anlatırız deyince geri adım attılar.

Yenivatan.be